Religiös fundamentalism

Jag gör som Bert, Ögonblickinorr, och länkar till Det progressiva USA (America?)s inlägg om den kristna högerns indoktrinering av barn.

Sanslöst och farligt. Det är just på grund av sånda här avarter som vi måste hålla grundutbildningen av barn sekulär i Sverige. Vi kommer dit, vi också – barn till fanatiska kristna föräldrar och fanatiska islamska kommer att gå i olika galna skolor och aldrig någonsin kunna lyssna på eller förstå varandra. Eller världen överhuvudtaget. Allt som mänskligheten kommit fram till av tolerans, demokrati och förmåga att diskutera under de senaste två seklerna kommer att vara ting som de aldrig hör talas om.

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

En tanke på “Religiös fundamentalism”

  1. Snudd på outhärdligt.

    Det värsta med dem är att de så totalt förlorat förmågan att diskutera rätt eller fel. För ifrågasätter man dessa krafter blir man utpekad som en syndare/hedning (kristna högern), en antisemit/nazist/terrorist (högerkrafter bland judar) eller som en otrogen hund (islamsk fundamentalism).

    Usch.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s