Snälla rör

Vissa saker behöver man inte fixa. Som vattenröret under min diskbänk, till exempel.

För rätt många månader sedan sprang det läck. (Dvs sprang och sprang, det låter som en källa, men det droppade bara rätt friskt ur varmvattenröret.) Rådig som jag är, satte jag en kastrull under läckan. Och tömde den med jämna mellanrum.P g a min grundmurade tro att krämpor går över och saker nog blir bra vad det lider, ringde jag inte värden. Lättare att tömma kastrullen.

Lustiga saker började växa där nere. Inte organiska levande grejer, utan något som såg ut som början på intressanta stalagmiter/-titer. Alltså inte bara där det droppade, utan överallt i kastrullen. Tyvärr hade jag inte tid att forska i detta, så ni får gissa själva vad det kan ha varit. Liksom kalkaktigt. Och det eroderade metallen.

Och så en dag var röret inte läck längre! Bara så där. Kanske hade det stalagmitat ihop sig själv, vad vet jag? Kanske är katten hemlig rörmokare? Kanske har jag en poltergeist som fixat röret med tuggummi?

Där ser man – man ska inte förhasta sig utan ta det lugnt och sävligt. Det ordnar sig, det mesta!

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

3 reaktioner till “Snälla rör”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s