God Jul!

Nu är det dan före dan och jag vill passa på att önska alla mina kära läsare en trevlig julhelg – antingen ni firar eller ej. Er som är helstressade vill jag påminna om att det är en dag i morgon också, man kan i lugn och ro strosa runt då och köpa färdig skinka och korv och burkrödkål och julmust och sedan lite badolja och sånt som presenter. För er som tänker hyra film och gosa in er framför TV:n rekommenderar jag ”den andra” Capotefilmen, den med den fenomenala lilla brittiska skådespelaren Toby Jones i huvudrollen och rad andra magnifika skådespelare – bland dem Daniel Craig.

Kram på er! Vi hörs!

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

26 reaktioner till “God Jul!”

 1. God Jul right back atcha! Tilläggas kan att man inte bör se filmen innan man läst boken. Det vore att förstöra den. Den är så grymt välskriven. (Nu blev jag en sån där trist snobb som håller boken framför filmen men det kan inte hjälpas.)

  Gilla

 2. Tant: Det låter smaskigt!

  Paradigm: I den här ”andra” Capotefilmen, som förresten heter Infamous, finns också rekonstruerade intervjuer med Nell Harper och andra med. Och jo, böckerna är ju rikare – men det är två helt olika medier…

  Cecilia: ;)!

  Och efter en helt sanslöst lång prokrastinering har jag nu äntligen torkat golven…

  Gilla

 3. God jul!

  Böcker, chips och lite tv mellan varven plus någon lång promenad längs stranden. Och ljudet av en katt som spinner nöjt. Det tycker jag är julefrid.

  Gilla

 4. Annika: Det låter skönt.

  Lillan: Tack detsamma!

  Bert: Ordning på torpet, hör jag!

  Efter att ha läst era kommentarer undrar jag om man inte borde åka på turné mellan er och smaka på allas julmat!

  Gilla

 5. En riktigt God Jul till dig, Annika och kom nu ihåg att gå till affären i god tid innan dom stänger ;-))

  Själv ska jag arbeta från sju till ett och går därför och lägger mig nu.

  Elisabet.

  Gilla

 6. Hej Annika!

  Tyvärr har jag på förekommen anledning blivit tvungen att lösenordsskydda min blogg. Det gör mig outsägligt ledsen och arg, men så är det tyvärr. Skriver mer om anledningarna i bloggen. Vill du fortsätta läsa kan du väl mejla mig, så skickar jag en inbjudan tillbaka.

  Hoppas du får en god jul också!

  Gilla

 7. God Jul på dig också!

  Jag har julpyntat hemma för första gången sen 1980. Min amatörpsykologiska analys är att jag inte har nån blogg att julpynta i år så då blev det ”live” istället! :-)))

  Jag har gjort ingefärsglass också…

  Ha det gott Annika!

  Gilla

 8. Önskar också dig en lugn och fin jul. Här är maten aväten, kaffet står och puttrar och väntan på tomten är olidlig. För somliga…
  Vi måste fira tidigt här, har alltid gjort det, eftersom farmor väntar framåt eftermiddagen.
  Förresten tjuvstartade vi lite igår när fadern var med här. Han jobbar i dag – men det gör inte så mycket eftersom det ändå inte är riktigt som förr… (plus att han är väl unnad att tjäna de rätt rejält tilltagna extra slantarna i dag)

  Gilla

 9. God jul! Och tack för filmtipset. Jag har bara sett ”den ena” Capotefilmen, men Truman Capote är faktiskt en av mina favoritförfattare, så jag måste givetvis även se ”den andra”. Och jag hade tänkt ägna mig åt lite filmfrosseri under julledigheten!

  Gilla

 10. Bloggblad: Det låter som en härligt utspridd jul!

  Matilda: Ja, det vore ju perfekt! Tyvärr kan jag inte få Skype att funka i min dator, men man kanske skulle skaffa en webbkamera? Och kaffe med kaka – ja tack!

  Helena: Den ska du absolut se! En av de fina sakerna med ”Infamous” är att Toby Jones får tid på sig att demonstrera Truman Capotes udda charm. Jag satt och spelade upp hans repliker för min mamma på julafton. ”Why doeth everyone call me Ma’m? Do you think it’th just because they are mean?”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s