Något säger mig att det här inte riktigt fungerar.

Klockan 4:35 söndag morgon, efter två nya penicillintablett-tillfällen och två st ögonindroppningtillfällen. Ögat är mer svullet än någonsin, hornhinnan bubblar där till vänster precis som vid ett rejäl allergi och det stormvärker.

Ögon, söndag

Vad gör man en sådan dag? Man borde ju gå och bada och sedan hänga på kafé i skuggan med sitt filmkollegieblock. Och diska. Men kanske inte bada, nej?

Nu tar jag en allergitablett. Och det löser nog sysselsättningsproblemet, för den brukar göra en väldigt sömnig.

Dagens kompensationsbild: Undrar vem som ställt ut den rara blomkrukan på Kungsholmsstrand?

Blommor i stenstaden

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

13 reaktioner till “Något säger mig att det här inte riktigt fungerar.”

 1. Oj, Annika. Det verkar vara en ordentlig infektion du åkt på. Har du nån uppfattning om hur det gått till?

  Det tar ju minst två dygn innan antibiotika börjar ge verkligt resultat så du får ha tålamod. Bad verkar ju faktiskt inte alls rekommendabelt, vila och göra ingenting föreslår jag. Ansträng inte ögat genom att läsa eller skriva heller även om det är svårt.

  Håll ut!

  PS. Att jag inte får upp några bilder på min blogg beror på att jag använt upp min bildkvot på Blogger. Har varit tvungen att KÖPA plats för mera bilder och det tar 24 timmar innan det funkar. Men då lägger jag in Dessibilderna.

  Gilla

 2. Matilda: Nej, den hjälpte inte ett dugg. Jag blir galen här.

  Monet: Men det blir ju bara värre – jag vet inte om jag ens törs ta antibiotikan i ögat. Nu har jag sovit några timmar och det verkar vara det värsta jag kan göra för ögat, men det är det enda jag har lust med. Nu får det bli en Treo medan jag grunnar på fortsättningen *plirar inifrån den springa som är kvar*.

  Köpa mer utrymme? Du skulle väl kunna öppna en gratisblogg till bara för dina bilder och klistra in dem på ”huvudbloggen”?

  Gilla

 3. Annika, du har ju en läkargranne. Börja med att prata med honom om försämringen. Sådär kan du ju inte ha det. Men strunta inte i ögonsalvan, det måste verka lokalt också.

  Var kan du ha fått det ifrån? Har du tagit i något speciellt och sedan gnuggat dig i ögat? Funderar lite på din mammas äldreboende, du vet att det ibland kan dyka upp lite speciella basilusker på äldrehem. Som på sjukhus också.

  Kanske att du måste ha en förnyad akutläkarkontakt så att man kan ta prov och odla för att se vad det är? Dra dig INTE för att kontakta sjukhus igen. Bättre en gång för mycket än en gång för lite!!
  Courage!

  Gilla

  1. Ögat blir helt vilt av salvan – och nu är jag så trött att jag helst bara skulle vilja sova. Helt slut, kanske p g a allergitabletten tidigt i morse. Men lägger jag mig, blir ögat bara värre. Nu har jag tagit en halv Treo och det stormvärker i alla fall inte.

   En odling vore förstås förnuftigt, tänkt om läkaren gjort det när jag ändå var där?

   Kan man få reumatism i ögonen? Mina händer bultar och svullnar också lite just nu (nej, orkar inte gå med dem till doktorn också, de funkar ju i alla fall!)

   Jag har också funderat på om jag fått in något i ögat, kanske ett schampo jag inte tål. Eller vad som helst egentligen, man tar ju i allt möjligt under dagen. Ja, kanske något från servicehemmet också.

   Jag känner starkt för att bara strunta i ögat och låta det klara sig bäst det vill. Jag vill tänka på barnbarn och sådant som är viktigt på riktigt, inte ett idiotiskt öga (hej ögat, var är ditt immunförsvar?)

   Tack snälla Monet för att du kommer och frågar och pratar kring det här!

   Gilla

 4. Hm, låter märkligt med dina händer också. Man kan visserligen få akut ledgångsreumatism med såna symptom som du beskriver men det brukar också vara ont i knän och andra leder också.

  Har du kollat om du har feber? En stund efter du tagit Treo alltså, dvs när dess febernedsättande effekt inte längre är kvar. Du ser verkligen rejält infekterad ut och att det gör ont i ögat beror ju på att det är så svullet runtikring och trycker mot ögat.

  Du kan ju faktiskt inte bara nu strunta i ögat, du har påbörjat en antibiotikabehandling som måste avslutas och du måste ju ta ögonsalvan också även om det är besvärligt.

  Usch, jag lider verkligen med dig och ger dig igen rådet: prata med doktorgrannen, kolla tempen och är du inte bättre i morgon, åk till sjukhuset igen så att de får titta på detta igen, ta en snabbsänka och kanske lite andra prover. Barnbarnen behöver en frisk farmor så kurera dig nu! (och några allergitabletter skulle jag inte laborera med i det här skedet. Om du inte behöver dem för något jag inte vet)

  Och det är väl klart man bryr sig om!! Du kan maila mig om du hellre vill prata där.

  Gilla

 5. Vad jobbigt det där verkar. Själv har jag haft stora problem med ögonen som barn och ung. Men det var gräsallergi, när man knappt visste vad allergi var. Än mindre hade man bot. Kliade och tårades. När jag vaknade på morgonen kunde jag inte få upp ögonen utan mamma fick komma och badda upp dem med borsyrelösning.

  Tack och lov har den allergin ”vuxit bort” mer eller mindre. Det förekommer vissa återfall en begränsad tid på sommaren, men nu finns ju bot.

  Men det där som du har, verkar värre. Hoppas att penicillinet hjälper.

  Gilla

 6. Monet: Nu vet jag att allergipillret inte hjälper heller. Bra att få det konstaterat. Och jag blir så konstig av medicinerna (ögondropparna känns som saltsyra och hornhinnan eller dess yttre lager sväller) att jag struntar i dem ett dygn (hälften av det har gått) och försöker metoden tänka-på-annat!

  Det är möjligt att jag har feber, inte hög i så fall, men jag har två termometrar som motsäger varann. Tog mig ut i parken i värmen och skrev lite. Åt mer glass och ännu en halv Treo och för ögonblicket är det rätt uthärdligt och solen har tack och lov slutat skina in i lägenheten. Körlektion på onsdag är dock tveksamt.

  Hoppsan, just nu ringde Supergrannen på dörren för att kolla ögat och meddelar att han tycker jag är dum som inte vill medicinera, men han håller med om att det är märkligt att ögat blir sämre med ögondroppar men att det lugnar ner sig senare. Ändå gillar han inte att jag vill vänta med all behandling till i morgon. ”Jag tvår mina händer”, säger han. ”Du har väl inte frossa?” Nej, det har jag ju inte. Och hornhinnelagret har slutat bubbla.

  Tack för erbjudandet att maila! Du hör nog av mig om den här planen misslyckas.

  Bert: Usch ja, allergikliande ögon är ett hemskt gissel och det kunde de inte behandla förr, det var verkligen inte roligt – men som du säger, det växer mer eller mindre bort med åren. Skölja med saltvatten har effekt, tänkt om man vetat det då!

  Gilla

 7. Jag förstår ingenting? Har du SLUTAT med antibiotikan? Trots att din superdoktorgranne säger att det är dumt och att han tvår sina händer.

  Klart han gör – han VET ju!! Och du också innerst inne som säger åt alla andra att inte göra som du.

  Har du en slags dubbelnatur:)? En som vet vad som ska göras och så en annan som joxar med allergipiller och avbryter en pågående antibiotikabehandling? (har man börjat en sån måste man hålla på tiden ut försåvitt man inte blir allergisk)

  Jag håller tummarna för att din ”egenbehandling” funkar men har svårt att tro på spontanläkning när det ser ut som det gör. Jag tycker du tar en onödig risk faktiskt men man kan ju bara ge råd, det är ditt eget val och ditt öga.

  Även om du tror att du fått en infektion pga stress (och visst, immunförsvaret påverkas ju av det) så måste ju infektionen behandlas? Vad gör du nu – kör med koksaltlösning?

  Gilla

  1. Monet, jag förstår att det låter helvrickat, men det är det inte. Det kan ju hända jag får böja mig, men just nu går det sakta åt rätt håll. Jag är ingen dubbelnatur, men jag mådde verkligen ohyggligt illa av medicinerna. Det är första gången jag säger nej till antiobiotika (och förmodligen den sista), jag inga idéer om att man inte ska ta medicin utan krypa genom hål i träd och sånt, jag lovar!

   Jag kommer att vara väldigt försiktig med mig och väldigt uppmärksam – och nu har jag ju rejäla lager av fyra olika sorters antibiotika att ta till när som helst det kan behövas.

   Gilla

 8. Jag håller alla tummar för att det ska fortsätta i rätt riktning. Och var rädd om dig!!

  PS. Kollade St. Eriksdoktorn noga på din hornhinna? Det låter så konstigt att det ”bubblade” i den, nästan som om det vore hål och att ögondropparna åkte in bakom? Knasig teori kanske. Man undrar ju vad det är som gett dig en så kraftig infektion.

  Gilla

 9. Monet. Jag är rädd om mig, tack snälla du.
  Det där med ”bubbla” låter lite för dramatiskt uttryckt. Vad jag menar är att en del avhornhinnans yttersta lager sväller upp i en bubbla, gärna i en ögonvrå, vilket brukar hända när man får allergi. Inte smärtsamt i sig, men obehagligt.

  Just nu är ögat ömt och fortfarande svullet, men inte riktigt som förut. Men jag väntar mig att bullen återkommer imorgon bitti. Det här tar nog bortåt en vecka att bli av med helt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s