På puben

I fyra timmar ikväll har jag suttit och halvt frusit ihjäl ute på en gård på Söder och diskuterat religion, kvinna/man och annat intressant med – upptäckte jag någonstans mitt i – enbart karlar. Det föll sig så bland borden och humanisterna där i sommarkvällen.

Rolf
Rolf, rar norsk hustomte
Sayeed
Sayeed, som jag har så mycket gemensamt med i synen på mans- och kvinnoroller.

Martin, Erik
Martin, konstnär från Jemen (ursprungligen Medina) – Erik, biokemist.

Där satt de i skjortorna medan jag förflyttade min tunna kofta mellan huvudet, axlarna och ändan för att värma en kroppsdel i taget. Körlektion i morgon, tänkte jag. Ögon. Lunch med Roland – jag får inte bli förkyld! Men det var alltför roligt för att gå därifrån.

Till sist kom jag iväg hem med bussen över Västerbron och åt en mycket försenad middag.

Buss över VästerbronFrån VästerbronPå bussen

Nu ska jag leta reda på bloggen om den amerikanska journalisten som levde 18 månader förklädd till man och länka till den eftersom vi pratade om den ikväll. Jaha, humanistkillar, bloggen heter ”När Norah blev Ned” och finns här. Muslimska kanadensisk-amerikanskan Irshad Manji som givit ut en en islamkritisk bok (översatt på Humanisternas förlag) har jag skrivit om här

PS. Jag berättade också livligt och med stora gester för gänget om min pjäs och det började glittra i ögonen på dem och de skrattade utan att ens ha sett den – de fattade poängen med den direkt. Måtte alla andra göra det också.

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

2 reaktioner till “På puben”

  1. Försöker att läsa ikapp lite efter svårt-att-koppla-upp-sig-på-nätet-tiden längs Västerbottens inland. Eller i inlandet.

    Och här händer det mycket, som vanligt.

    Ack, om man hade en tiondel av din energi.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s