Konstiga ComHem

Fick ett samtal från min bredbandsleverantör häromdagen. ”Du har ju nu en kostnad på 189:- i månaden”, inledde han för att sedan börja prata om nya erbjudanden.

Just det, det trodde jag också. Det betyder att jag hittills i år skulle ha betalat 1701 kronor, möjligen plus någon bot för fördröjd avgift. Men det har jag inte betalat. Jag har gett ComHem 4066 kronor via en rad konstiga räkningar. De flesta är på 294 kronor, men vad sägs om en på 483, en på 861 och en på 911? Omväxling förnöjer.

Jag har diskuterat det här förr med dem och jämfört med min granne som inte råkar ut för det här, betalar mycket mindre och och har bättre service, men till ingen som helst nytta. Jag har inte orkat ta tag i saken, men nu har jag tagit ett djupt andetag och mailat dem via hemsidan.

Man borde kanske gå till Sverker Olofsson och klaga? Jag vore nog inte den första. Och det här med räkningarna är en sak – bemötandet av unga otrevliga grabbar är ett annat problem. De finns resonabla personer där, men det finns också rena rötägg som i princip vägrar avsluta samtalet. Det finns också de som lovar högre hastighet till samma pris, varpå nästa ”inte kan se att det är inlagt”. Dessutom kan de aldrig Mac.

Jag får stress och magont bara jag tänker på ComHem. Någon som har förslag på någon annan, någon kunnig, pålitlig leverantör?

Skärp er, ComHem! Vore kul att kunna säga att det är ett nöje att göra affärer med er.

kaktus

Huvudkudde för ComHem att comma hem till.

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

11 reaktioner till “Konstiga ComHem”

 1. AckJa, bolaget går även under namnet KomSlem och ägs av internationella bolag därav dom rent amerikanska försäljningsmetoderna samt möjligen mottot:

  ”Overpromise and underdeliver!

  Dom är dessutom flexibla som en armerad betongpelare.

  Telefonförsäljarna ringer mig 4-5 ggr per år och förra veckan knackade dessutom en repr. på dörren.
  Mitt svar är alltid att jag köper inget vid dörren/per tel.
  (Jag har TV-uttag och TVINGAD till bolaget för den delen).

  Bredband/tele/mobil via Telenor(via uppköpta Bredbansdsbolaget)
  Jag är helt nöjd med service+felrapporter mm.

  Det man kan säga om telemarketarna är att dom är inhyrda lågbetalda slavar som lovar vad som helst bara du beställer…bonus vet du 🙂
  Jag brukar inte skjuta budbäraren.

  Dina olika räkningar kan ju bero på att du har telefon via dom? Annars skall det ju vara en fast kostnad utom när dom höjer priserna och det gör dom ibland.
  Se fakturan.

  Gilla

  1. Nope, ingen telefon via dem. Och jag skjuter gärna på folk som inte gör vad de säger att de ska göra och praktiskt taget skriker åt en – men mest förstås på bolaget. Och eftersom min avgift enligt ComHem ska vara 189 kronor är det ju märkligt att de envisas med fakturor på 294, då och då ersatta med sådana som är två eller tre gånger så höga.

   Men gamla Televerket kunde, de också. Varje sommar fick man en svindelnota som man måste protestera mot, mött av misstro (”Nej, jag bor ensam, ungarna är hos sin pappa…” rabblade man sanningsenligt). En sådan där tokräkning fick jag efter att båda de pratglada sönerna flyttat hemifrån. Efter att man envisats skrev de ner räkningarna under suckar. Undrar vad de tjänade på sin scam?

   Gilla

 2. Åh…Du har stött på dom där ”pojkarna” Du också?! Senast i helgen svor jag över en sån ;)..mitt mobila bredband bara vägrade att fungera varpå jag ringde supporten..

  ”Ja, Du Ia…Du får nog prova Dig fram för jag måste ta några andra samtal!”
  Det var vad jag fick till svar!!!
  För det första…det är ingen gratistjänst och jag avskyr att bli behandlad som mindre vetande för att jag inte 25 år och av manligt kön!

  Men..jag fick igång det utan hjälp…men det kostade ett och annat mindre vackert ord!

  Gilla

 3. En gång sköt jag budbäraren på Glocalnet så att vederbörande tvärdog. Det hjälpte mig att få avsluta ett abonnemang direkt, nästa gång de krånglade. Jag vet att de där människorna bara är lågavlönade stackare utan ansvar, men jag avskyr dem i alla fall.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s