Söndagskväll

Det blev promenad till slut – och salladslunch hemma – räkor med avokado, tomat, lök, isbergssallad och sparris.

Söndagslunch
Men fasen – jag såg inte att mina fingrar var kvar i bilden! Tror ni jag står ut med att ha det så här, eller kommer jag att beskära fotot och ladda upp det igen?

De små tulpanerna började protestera mot sin tillvaro inne på soffbordet, så de fick flytta till ett fönster – där de plötsligt började dansa balett. Eller fick för sig att de var sjögräs, alternativt en indisk gudom med många armar.

Dansande tulpaner
Slingerväxter?

Först när jag såg det här bilden gick det upp för mig att de har vuxit, hur avskurna blommor nu kan det, och helt enkelt behövde en större vas. Så de fick den jag fotograferat tidigare idag.

Vas ristat mönster
Tunn glasvas med empiremönster. Vad tror ni – 1914, 1920?

Här finns också två små apotekskrus formgivna av Stig Lindberg. Behändiga och vackra. Har apoteken använt dem till någonting? Man kanske ska ha tops i dem? (Undrar hur de hamnade hos min mor?)

Stig Lindberg apotekskrus

Nu har mörkret sänkt sig över Stockholm, det är riktigt mysigt att se skymningen komma. Det är fint med både morgnar och kvällar. Hortensian glöder i fönstret med den djupt blågrå himlen bakom.

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

11 reaktioner till “Söndagskväll”

 1. Söndag när man ska vara ledig har jag jobbat hela dagen. Likaså lördag. Däremot har Klas varit ledig i dag, det är Sinais befrielsedag och då måste man ju fira genom att inte jobba. Söndagar är ju annars måndagar här, och torsdagar är fredagar. Om man säger så.

  Tulpanerna är verkligen vackra när de tar sig den där formen. Själv väntar jag på att orkidéns knoppar ska slå ut. Ska bli spännande, jag fick ärva den som blomlös så jag vet inte vilken färg och form blommorna kan ha.

  Gilla

 2. Det är säkert senap som har varit i krusen? Såna köpte min mamma och så var det ett tjockt lock av kork till.

  Underbart god och stark senap som tillagades på just apoteket.

  Gilla

 3. Marianne: Vad du jobbar! Tar du inte lite paus mellan uppdragen?
  Vi får väl se orkidébild vad det lider?

  Hasse: Undrade just om någon skulle lägga märke till böckerna! Du är observant, du. Nej, jag sitter inte i bokhyllan – böckerna står på min mammas höga byrå, och tallriken ställdes där enbart för fotografering.

  Elisabet: Tack ska du ha! – javisst är det senapsburkar, hittade just en likadan på Tradera – jag tror inte de fick något för den alls, men jag tycker de är vackra.

  Den platta fajansflaskan, däremot, skulle nog inbringa 1500-2000 kronor, men den har jag inte den minsta lust att sälja. Jag tycker om den.

  Gilla

 4. Jag har två bruna senapskrus som jag köpt på en loppis för en struntsumma. Hade ingen aning om att det var Stig Lindberg-design trots att det tydligt står så i botten. Men jag gillar dem väldigt mycket. Tack för upplysningen!

  Gilla

 5. Annika: Ja, enkla och vackra. Man kan ha små blommor i dem.

  Cecilia: Men ser du vilka enorma sparrisar? (Såsen var god men inte så fotogenique, så den fick inte vara med.)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s