Aha!

När jag gick ut en sväng för att kasta de metallförpackningar jag glömde igår, gick det plötsligt upp ett ljus för mig. Sömnproblemen framstod med ens på ett helt annorlunda, förklarat sätt.

Men naturligtvis! Jag går förstås på New York-tid!

Jag kliver upp halv tre därför att min kropp försöker meddela mig att jag bör åka till New York. Så måste det vara. Inte kan jag lägga mig vid midnatt, för då är ju klockan bara sex på kvällen i New York. Halv fem på morgonen här, däremot, är det ju halv elva på kvällen där – en mycket städad och fint tidpunkt att tryna in på.

Allt jag behöver göra nu är att faktiskt åka till New York, så blir allting bra igen!

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

6 reaktioner till “Aha!”

  1. Tänk att det där har jag aldrig tänkt på – kanske för att jag inte har längtat varken väster eller österut – mest bara söderut (om jag nu ska någon annanstans än där jag är).

    Tänk om alla amerikaner blev placerade här – då skulle vi dagsovare ha sällskap på nätterna iallafall:)

    Gilla

  2. Ebba: Jerome K. Jerome skrev en gång en novell om en karl som flyttade from USA till London, men aldrig lyckades ställa om sin inre klocka. Så han ställde om sitt liv istället, sov på dagarna och var uppe på nätterna.

    Cecilia: Tack för tipset, men uj vad det var invecklat. Man ska in på Facebook och hotellkedja and what not – det låter ju nästan ännu mer krångligt än att beställa en tågbiljett till Skövde…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s