Nehej.

Nej, det fungerade inte. Nu har jag varit vaken i över tjugofyra timmar, möjligen dåsat bort någon minut vid ett par tillfällen.

Snart är klockan fyra och det är tydligen då det möjligen kan vara idé att försöka igen.

Sömntabletter? Nix pix.

En period var jag gravt sömnlös i flera år och heltidssjukskriven. Jag visste själv varför – jag hade en tendens att sluta andas när jag somnade. Läkarna kliade sig i huvudet och hade svårt att tro mig. Efter en tid skickade de mig till en psykiater, som undersäkte mig, slog ut med händerna och utbrast: ”Det är inget som helst fel på dig! Du strålar!”

Inte sjutton strålade jag, jag satt där och hängde som en blöt och dyster collie. Skittrött. Men jag hade inga psykiska störningar, jag var tämligen välbalanserad.

Läkarna gav upp och jag fortsatte att vara sjukskriven tills min skalle långsamt kom på något knep att ta sig förbi de där andningsuppehållen. Kanske började jag sova som delfiner med en hjärnhalva i taget? 😉 Hur som helst, överlevnadsinstinkten är stark, och man måste sova.

Åkej, nu har jag inte den minsta lust att gå till sängs igen, men har väl inget val kan jag tro. Klockan är över fyra, 25,5 timmar utan sömn, nu är det väl dags för ett försök i soffan.

Natti.

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s