En annan blå planet…?

Tittade ut genom fönstret tidigare i kväll och såg Venus lysa strax under månen. Så jag tog fram kameran. Allt jag kunde se på den svarta himlen, när jag lutade mig ut genom sovrumsfönstret, var månen och Venus.

Men det här var bilden som laddades upp.

Varifrån kom den främmande, blå sfären nere till höger?

enblåplanet

Nej, jag har inte kopierat in något. Det här är den autentiska bilden.

Vacker och mystisk ligger en blå planet där och svävar. Hur nära? Omöjligt att säga. Är den en jätte nära Venus, eller av månens storlek, och på väg mot oss? Eller passerar den bara jordens kretslopp?

OK, OK. Det finns ingen blå planet! Jag blev alldeles tagen när den dök upp på displayen, men i verkligheten är den (som jag såg efteråt) bara en liten fläck på kameralinsen.

Så kan man råka skapa fantasy i verkligheten. Hoppas nu bara att bilden inte dyker upp på diverse sajter som bevis för en hemlig planet-invasion som alla regeringar mörkar! 😉

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

2 reaktioner till “En annan blå planet…?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s