(Hopp till något annat igen) – kärleksbevis?

Sitter här med ögonvärk och kaffe och inte på så gott humör, och så hamnar jag på en artikel på DN om att ”den mytiska” G-punkten (uppkallad efter en tysk karl Gräfenberg) finns, för nu har man bevisat det och faktiskt hittat den rent fysiskt (genom en obduktion).

Och det är ju omöjligt att inte dra på smilbanden. Det här har varit uppe i Daily Mail då och då (jag tror jag har skrivit om det förr, faktiskt) och genererat en massa kommentarer, t ex: ”Jag har en!”, ”Varför frågar de oss inte helt enkelt?”, ”Min fru har en!” och ”Äsch, kvinnor har ingen g-punkt, INGEN jag har legat med har i alla fall haft en!” vilket förstås renderade mannen ifråga diverse hetlevrade svar om hans kapacitet i sängen. En tydligen mer erfaren karl skrev nyligen att kvinnor kan få två sorters orgasmer, en invändig och en utvändig, och när de har båda samtidigt – wow! Det, ni! Och sedan kom folk och berättade om orgasmer utan någon beröring överhuvudtaget, t ex under sömn med trevliga drömmar.

Wow, indeed. Ja, varför frågade de inte helt enkelt? Det finns gott om kvinnor som kunde bevisa att de får orgasm på det sättet och beskriva exakt hur. Det funkar inte på alla, troligen därför att allting runt kvinnligt sex fortfarande är så skam- och tabubelagt (vad vi än påstår) att väldigt många unga kvinnor känner sig mer eller mindre medvetet försvarsinriktade och inte benägna till egna experiment. Desutom blir de nuförtiden tydligen överösta av dålig porr som jag gissar inte är så inspirerande eller informativ. I den jag har sett verkar tjejens roll rätt obekväm, hon verkar mest himla sig och stöna medan hon egentligen tänker på annat, och jag sitter där och muttrar: ”Men fasen, stå inte där med handen på hennes rygg och luta hela din kroppstyngd på henne, karlslok!” eller ”Hämta en kudde, då!”. Som en kvinnlig kolumnist skrev en gång, sex som sorts straffexercis för kvinnor. En anledning till att det finns häftig sex i mina böcker, som motvikt till eländet!

Jaha, nu har de äntligen hittat denna nervknut, så bra då. Jag hoppas bara upptäckten inte förvandlas ytterligare ett krav på flickor, att de uppfattar det som att de måste vara ”duktiga” och hitta den, utan som en lovande möjlighet till mera skoj.

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

4 reaktioner till “(Hopp till något annat igen) – kärleksbevis?”

 1. Ja, det där forskandet kan ibland få en att fundera.

  Jag minns en forskarrapport utfärdad av en läkare hemma i Västerbotten .., han hade kommit fram till den fantastiska slutsatsen att om man åker skidor i fjällen och tar i riktigt ordentligt, ökar förbränningen i kroppen.

  Tänk, vilken insikt!!!
  Naturligtvis hade rapporten betydligt mer invecklade och krumeluriga ord och förklaringar, men andemeningen var densamma.

  Ja, detta blev inte mycket skrivet om någon bokstavspunkt .. jag tycker mest synd om unga töser som nu blir stressade om dom inte hittar vad som söker så där på en gång .., jaha, ännu något att oroa sig över!

  Som om det inte vore tillräckligt av den varan för unga flickor!

  Gilla

 2. Ja, ni har rätt, bara det inte blir ännu en sak för unga kvinnor att stressa upp sig över, nuförtiden när tydligen könet skall vara hårlöst och brösten förstorade och analsex är obligatoriskt och allt vad man hör talas om.

  Gilla

  1. Vilket ju är konstigt, egentligen. Man får hoppas högt att ungt folk mår bra, äter god mat och sover gott och har kul på konserter, men önskar man dem bra sex tycker de att det är hemska krav. Que?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s