Norge mot Breivik

Breivik har förklarat att han hatar sången ”Barn av regnbågen”, känd av alla norrmän (original av Pete Seeger), som han anser är skriven för att hjärntvätta små barn och göra dem till marxister.

Nu har han fått svar på tal. Klockan tolv idag spelade Rådhusklockorna i Oslo ”Barn av regnbågen”, och 40 000 norrmän samlades med rosor och paraplyer för att gå till tingsrätten och sjunga just den sången tillsammans.

Allsång mot Breivik

–Alla är här, alla utom en, sa en djupt rörd medelålders man, en av de svårt skadade som fanns inne i regeringsbyggnaden när bomben exploderade.

Han satt och arbetade, och förstod med en gång att det var ett angrepp mot regeringen. Han vaknade hängande över sitt demolerade skrivbord, han kände att han var skadad, men kunde inte se något. Eftersom han inte visste om golvet fanns kvar runt honom vågade han inte röra sig, utan började ropa.

Och så hände något av det vackraste han någonsin varit med om, en röst som svarade: –Vi hör dig, vi hör dig. Hjälpen hade kommit.

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

2 reaktioner till “Norge mot Breivik”

  1. Det är bra. Älska ihjäl han.
    (Och det hoppas jag att alla kloka människor förstår på rätt sätt. Jag tänker som flickan som efteråt sa att vi som är så många kan älska så mycket mer.)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s