Praktisk lunch vid datorn

Lunchpiroger

Väldigt praktisk lunch när man sitter vid datorn, kräver inte kniv och gaffel och har ingen spillfarlig sås: Pirog till höger med ärtor, lök och chili (huvudrätt), pirog till vänster med hallon (dessert).

Man tinar ärtor i en liten kopp med varmt vatten, hallon i en annan liten kopp med varmt vatten. Sätter på ugnen (ca 185°). Så gör man en vanlig sconesdeg, delar den i fyra delar, plattar med händerna ut dem till rundlar – extra mjöl behövs, degen är klibbig – lägger ut två av dem på smörad plåt, toppar den ena med hallonen och lite socker och den andra med ärtorna, hackad rå lök, salt och chilipulver. Så täcker man med de andra rundlarna och skjuter in plåten i ugnen. Vakta, det tar inte så väldigt lång tid.

Det där praktiska börjar förstås först när man väl sitter vid datorn igen efter att ha pysslat med detta, torkat av en rätt slabbig diskbänk och sina händer, gräddat och pulat ner disken i diskhon… Men det blir gott!

Annonser

2 reaktioner till “Praktisk lunch vid datorn”

    1. Eh… det blir nog ingen stjärna från Michelin precis, som jag uppriktigt kan tänka mig att det skulle kunna bli i Luleå och Rånlandet. Det här är mer skogshuggarkäk i datoråldern. Ingen sallad, ingen piffig sås, ingen snygg dukning och inget vin! Det enda fiffiga är att det inte är riktiga piroger utan sconesdeg, så innehållet bakas ihop, scones med pålägg i ett.

      Smördegsinbakad hummerstuvning hade varit godare, det medges… 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s