Skavlan ikväll

Litet inhopp – Skavlan ikväll klockan 21 på SVT 1 har:

Robbie Williams.
Dawn French (brittisk TV-komiker), aktuell med romanen ”En liten smula underbar”.
Skaparen av seriefiguren ”Rocky”, Martin Kellerman.
Den norske författaren Karl Ove Knausgård.
Jon Bon Jovi.

Nedan Dawn French på Graham Nortons show, hon talar om sin jakt på den prefekta kyssen – och om listan över de män hon prövat hittills. Hon har gjort en lista.

Listan innehåller en brokig samling män, från en gay rugbyselare som grät, till en kock med dåliga tänder, till Johnny Depp (fick gott betyg!), George Clooney och Brad Pitt.

Det här var under Dawns rundaste dagar, och hon var fortfarande gift med Lenny Henry. Nu är de skilda, hon har bantat (vilket gör en lätt orolig, men det är säkert bra för hälsan) och hittat en ny karl.

– Du är visst nöjd med dig själv på det erotiska området? frågar Graham i början. Stolt?

– Jag har aldrig fått några klagomål, säger Dawn. Och de flesta kommer tillbaka för en omgång till.

Dawn French (precis som sin parhäst Saunders) är enormt populär i England. French & Saunders, The Vicar of Dibley… Kommentatorerna på Daily Mail online klagar på precis alla kvinnor, de klagar på Agelina Jolie, Jennifer Aniston, Katie Holmes, Halle Berry (där kommer otäck rasism in också). Men inte på Dawn French!

***

Och nu har jag sett programmet. Kellerman och Knausgård har det där moderna, jag-vill-inte-bliva-stur-sättet att vara på, lite valhänta, ger lite avväpnande sanningar som publiken förtjust applåderar, är lite snåriga. De är begåvade, men det ser lite sorgligt ut.

Och så kommer Dawn French in, samlad och smart och kraftfull, och K&K hukar en aning, för det där pojksättet skulle förmodligen inte imponera på henne så särdeles.

French talade om hur man överlever att ha tonåringar (en dotter i hennes fall), hur det inte går att diskutera med dem, för de utvecklar en sorts ohövlig teflonstil. Allt halkar av. Man kan haffa dem med handen i ens plånbok, men de har inte fel i alla fall. Hon talade också om hur hennes pappa både gav henne ett enormt självförtroende som skydd mot en grym omvärld (hon var en liten fet rulta) och tog nere henne på jorden när hon blev för kaxig.

Och hon hade inte blivit för mager. Skönt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s