Chris Rock säger att Obama är vit!

Ni har väl sett den här?

Den svarta komikern Chris Rock kampanjar för Obama på sitt eget sätt – han säger att om vita tvksamma väljare vill ha en vit president, ska de ta Obama! Han är vitare än Romney! Och skälen till att han tycker det ser ni ovan…

Det han gör är att attackera och driva med alla de vita rasister som arga eller livrädda för att ha en svart man i Vita Huset, de som i likhet med Sarah Palin tycker att Obama ”inte är som vi, inte en av oss”. Det finns massor av dem, och jag minns särskilt en som kommenterade i Washington Post efter att Obama med familj installerats: ”De sover i sängarna i Vita Huset!” Ungefär som om en skock vilda djur hade släppts in, man tappar hakan.

Nu tar Chris Rock en massa element som anses gälla för svarta i Amerika och visar att man lika gärna kan applicera dem på Romney – en stor familj och många släktingar, till exempel. Sedan skruvar han till det en bit, men det är så träffsäkert att folk skrattar.

Naturligtvis när han inga vita rasister med budskapet, däremot påminner han om vad den andra sidan i sina värsta ögonblick står för, att Romney närmat sig de mest högerextrema vita republikanerna med den mest inskränkta samhällssynen.

Annonser

4 reaktioner till “Chris Rock säger att Obama är vit!”

  1. Jag tycker den var jättekul, eftersom han leker med amerikanska stereotyper och fördomar, vänder uppochner på en bild av samhället. Och det gör han eftersom Romney hela tiden vädjar till de mest fördomsfulla och rigida vita. Han driver alltså just med dem.

   Gilla

   1. Det kanske är för att saken inte är så laddad här i Sverige? Där gäller det bokstavligen liv och död och medborgerliga rättigheter, och Ku Klux Klans ledare (jo, de finns kvar tyvärr) går ut offentligt och säger att han tror att svarta människor har utvecklats direkt från aporna. Och han skojar inte. Landet är otroligt polariserat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s