Om det ändå aldrig blev reklam! Nattgnäll.

Sitter här på nattakvisten med TV:n på i hörnet och fjärrkontrollen beredd för att ta bort ljudet så fort det eländiga reklamen dyker upp.

Allvarligt talat: Reklamen stressar mig till vansinne! Om man inte hinner med utan tvingas höra de inledande skriken till någon reklamsnutt man sett ad nauseum hundra gånger förr, eller den där söndertjatade frasen ”Programmet presenteras av…” stiger stressnivån och blodtrycket markant. Ibland har jag glömt fjärren någonstans och stirrar vilt omkring mig efter den, medan tortyrljudet ohejdat får breda ut sig i luftrummet.

Och jag frågar mig igen: VARFÖR ska det vara EXAKT samma jämrans reklamstumpar i varje paus i ett och samma program? Det enda som händer är att man avskärmar sig allt man orkar. Men förmodligen tror reklammakare och TV-stationer att det är proffsigt att göra så här.

En gång i forntiden gick man in lite tidigare på bio för att inte missa reklamfilmerna. Det är sant! Nu hatar man dem intensivt. Liksom all reklam på nätet. (Det finns t ex med en ansiktsbild av en sur tant som hoppar fram och tillbaka, oavbrutet.) Och om man går in för att vänja sig blir man avtrubbad.

SLUUUTA! Please! Snälla! Skona oss!

Igen: Gör BRA och konstnärligt tillfredsställande reklam, och samla den i ett block som man LÄNGTAR efter! Rolig. Poetisk. OTJATIG. Utan vare sig skrikande eller sliskigt viskande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s