Dagsläget

Putins man låter hotfull i TV, nämner ett storkrig och talar om ”ryssofobi”, han låter fullständigt galen och man undrar vad han egentligen tänker.

Alice Bah-”granskningen” fortsätter, nu har man hunnit till stadiet ”vad är det egentligen vi granskar?” och svaret är väl att vi är tillbaka i traditionen Månadens kvinna i politiken att ha som föremål för ett drev. (Jo, enstaka män råkar också illa ut.) Vad man saknar är en lika befängd granskning av övriga statsråd – hur konkret var egentligen t ex försvarsministern efter ubåtsjakten, och hur såg hans interna fest ut? Kul och smart, kanske? Finansministern har åkt dit för okloka nedskärningsbeslut, men inte på något vis drabbats lika personligt som Alice Bah Kuhnke.

Och SD kan orsaka ett nyval. Hur det än går är de vinnare, påstod ett nyhetsprogram i morse. Verkligen? Hur det än går i detta eventuella nyval? Det är inte säkert nyval är det värsta som kan hända – kanske är den del av SD-röstarna som mest ville ”sända en signal” i valet röstar annorlunda nästa gång. Det vet man inte. De har lyckats få en del av medierna att fundera över vad i svensk politik som övriga partier nonchalerar, och det behöver inte vara invandringspolitiken. SD dröjer förmodligen med beslutet eftersom de i skrivande stund helt enkelt inte har en susning om vad de ska göra.

För övrigt dök en liten solglimt upp här i Stockholm nyss. Hoppas den stannar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s