2 cm snö

har vi i Stockholm just nu, och det är rätt lagom. Vi bihåleinflammationsbenägna och andra som bara är smarta i största allmänhet bär mössa, och jag har hittat den perfekta kombon: Ullig mössa som går ner i pannan, och över den en syntetpälsaktig huva som tillhört en armépälsliknande parkas-sak. Runt halsen stor halsduk, som dras upp och fästs under glasögonen. Ser inte klokt ut, men det är enda sättet att hindra lukt- och smaksinne från att paja helt och hållet.

Inget nyval blir det, för det behövs inte längre, meddelade Stefan Löfven på en presskonferens halv elva idag. Alliansen och regeringen har samtalat och kommit på att det är schysst om den partikombination som har störst väljarstöd (efter senaste valet, S/MP) släpps fram och får genom sin budget. Alltså vad som borde ha skett redan i höstas. Om alla nu följer det här som de ska blir det väl bra, men lite ologiskt besviken blir man ändå – att ta sats och sedan stanna upp känns alltid konstigt.

(På julafton kom det förresten in en liten debattartikel av mig i Aftonbladet, i den står att alliansen burit sig åt som de amerikanska republikanerna med SD i the Tea Partys roll, och vidare att varje parti för sig måste akta sig för att kompromissa till utplåningens gräns, och fundera över vad de egentligen vill vara. Vill S vara marknadsliberaler, till exempel? Vill MP tona ner miljöpolitiken till den grad de gjort?)

I min våning är det alldeles för kallt. Efter klagomål från tydligen en hel del håll har fastighetsägaren skickat oss en termometer för att visa oss att vi inte alls fryser. Det är en snygg liten grej infattad i trä, och den visar envist på 22 grader utom bakom gardinen i stora fönstret med kallras, där den hoppar upp till 24 grader. I kylskåpet anser den att det är 9 grader.

Jag tittar och tittar på denna termometer, men fryser som tusan ändå. Ylletröjor behövs i sängen och ett skållhett bad tas varje dag. Diskhon fylld med hett vatten och en rostfri plåt som lock blir litet extraelement. Folk som kommer hit säger något om hur skönt och varmt det är, men efter någon timme börjar kylan krypa in under kläderna på dem, och de griper efter min poncho och tar på sig långkalsingar nästa gång.

Allt gott!

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s