Redlöst, arbetslöst, tanklöst, modlöst och perspektivlöst?

Redlös idag, arbetslös imorrn! stod det på ett studentflak som stojade förbi. Ja, det ser inte ljust ut, men kanske man skulle diskutera en del vilka jobb som behöver utföras och hur, snarare än att prata om ”jobben”? Och det vete tusan om jag vill ha tusentals ungdomar i äldrevården, som Löfven tyckte var en god idé. Äldre kan inte försvara sig och det behövs kunskaper och vuxen ansvarskänsla på en sådan plats. Mycket av det såg jag ju inte på moderns boende – ett trauma än idag.

Åter till Husby och kvinnorna – kvinnan som protesterade (se tidigare inlägg)har blivit åthutad igen, ni vet på det där sättet ”man får inte säga det här om man inte SAMTIDIGT säger att det är lika illa på andra håll”. Vilket det, när det gäller just detta, faktiskt inte är.

Peter Kadhammar åkte till Husby och
pratade med artikelförfattaren, som fnyser åt mångkulturbegreppet om det går längre än till sång och dans (och allmän religionsfrihet, utgår jag från, så längre religionen inte försöker tvinga individen), hon vill in i det svenska samhället, och hon retar sig också på att så många är rädda för att kallas rasister och islamofober. Jag har hört kvinnor från arabvärlden och Iran säga samma saker i tjugo år.

Jag har en god vän som sedan många år har haft muslimska arbetskamrater utan problem, men han är skiträdd (enligt egen utsago) för islam som sådan, och särskilt förstås för islamism. Nu har han gett upp att ens försöka diskutera nyanserat och protestera mot att han sjukförklaras för detta, och säger ”OK, då är jag väl islamofob”.

Termer är viktiga, ord är viktiga. Antisemitism är ett sedan länge vedertaget ord men inte särskilt korrekt eftersom det inte finns ”semiter”, det är en språkterm som också innefattar arabiska. Vilket ibland har lett till åsikten att araber inte ”kan” vara antisemiter. När det gäller antisemitism skulle man verkligen i väldigt många fall kunna namnändra till ”judofobi”, eftersom den präglas av beröringsskräck och rena myter om sökt världsherravälde, konspirationsteorier, anklagelser om kannibalism, barnaoffer och medfödd ondska, både bland nazister och i arabvärlden. Och i något mildare form på andra håll, till exempel USA, där det inte bara funnits och finns ett närmast sjukligt hat och misstro mot svarta, utan också mot judar, italienare och kineser. Och spanskättade.

Annars har jag haft en strid med ComHem idag, det slutade med att jag var svettig, arg, frustrerad och intrasslad i en telefonsladd – och till sist måste skratta, för det var så ytterligt fånigt alltsammans. Och nej, vi löste inte problemen, för nu vill ComHem ha en ”startavgift” för abonnemanget de själva stängde ner trots att jag ringt och fått löfte om att så inte skulle ske.

För övrigt skiner solen och det ät äntligen lite varmt i Stockholm!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s