I hast

Har just bearbetat ( i en våg av inspiration) och skickat iväg filmmanus nummer två till en mycket trevlig man. Det är märkligt – jag tror hjärnjobb drar väldigt många kalorier, för plötsligt kände jag ett oemotståndligt sug efter protein och måste jag ur i köket och koka lax (med cream cheese, grönsaker, curry och smör). Sedan tillbaka med matskålen till datorn. Det hela gick fortare än jag tänkt, så nu hinner jag till min överraskning ut i solen en sväng också. One srcipt to go i denna trio av helt olika historier berättade på olika sätt – men med samma känsla inför livet och människorna.

På tal om mat har ännu ett kilo rykt, men jag väger fortfarande fem kilo mer än när jag var ung, och det är rätt bekvämt att vara smalare, jag känner mig som mitt forna jag, måste jag säga. Enda bekymret är att alla de där långbrallorna som jag skrev om för några år sedan, med uppgift om hur många kilo jag måste gå ner för att komma i var och en av dem, nu hänger löst och ledigt på mig. Vilket också är lite bekvämt att hasa omkring i, men jag måste faktiskt köpa nya.

Snart fyller äldsta barnbarnet år, och jag hoppas varmt att jag får veta vad hon önskar sig, och får komma och fira henne. Det skulle bli första gången på alla åtta åren. Hon skulle bli glad, och jag skulle bli glad, och många spänningar släppa.

Och för ögonblicket kommer jag inte på något mer.

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s