Läkare utan gränser, säger Terese Cristiansson

I hast, igen: Tackade Terese Cristiansson mailledes för hennes artiklar om flyktingarna på Kos, och frågade samtidigt vilken hjälporganisation som hon vet funkar på plats, om man vill hjälpa till. Och hon svarade som ovan. Det finns säkert fler, men det är den hon har sett faktiskt får saker gjorda. Man vill ju att ens små pluringar (man önskar man hade fler att pumpa in) ska göra nytta i praktiken, inte bara göda en byråkrati.

Uppdat/ Annat ämne – har just hämtat Sara Paretskys senaste bok, Brush Back. Här är en artikel om henne i The Guardian (engelska).

Har också – till sist – lyckats bada! Gjorde det till morgonens projekt, och det var svalt, lagom tomt på stranden, blå himmel och sköna vindar.

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s