Aktiviteter i regn-Stockholm

På väg till Gamla Stan-oasen i grådasket tittade jag in på CamRent och kollade att de två videokopior jag har av kortfilmen vi gjorde för länge sedan verkligen var i sina resp askar, den film som då unga sonen Peter hade grundidén till i en genialisk kortnovell, men som jag GLÖMDE att skriva in i credits! Nu vet ni det i alla fall, om det skulle ploppa upp någonstans. Filmen ska till fotografen Roland Sterner, som vill ha alla filmer han gjort i en komplett samling.

Det här med Grekland är oroande. Långivarna har redan erkänt att åtstramningar inte fungerat – och hur skulle de kunna göra det, redan Sally konstaterade ju i sitt roliga TV-program att man inte kan bromsa sig ur en uppförsbacke. Ändå kräver de mer av samma sort, och inte bara det, utan en stark högervridning som de egentligen inte borde ha något som helst mandat att pracka på landet. Nej, alla behöver förmodligen inte pensioneras vid 55 i Grekland, och ja, man måste ta krafttag mot den tydligen helt vildväxande korruptionen – men privatisera statliga institutioner? Det är en helt annan sak, och kortsiktig. Staten får stålarna, i bästa fall, och sedan är det slut. Reaganomics fungerar fortfarande inte.

Sverige oroar också. Stupstocken i sjukförsäkringen ska bort, vilket är utmärkt, eftersom man inte kan tvinga folk att vara friska, eller svälta bort dem när de inte är det. Tyvärr har man nu via konstig sifferexercis BESTÄMT att sjuktalen ska ner, utan att vad jag kan se komma med några konkreta åtgärder för detta, förutom mer ”rehabilitering”. Förbättra vården, utbildningen och folkhälsan – både fysisk och mental hälsa – är ju annars en väg att gå. Att förbättra stämningen i landet genom att ta tag i saker som behöver göras och saker att fungera, skulle förmodligen också göra underverk. Man måste satsa, man kan inte bara sucka, lappa, laga och leka med siffror, och slåss om att vara mesigast.

End of politics. Vad de nu har att göra med aktiviteter i regn-Stockholm. Tror ni jag kommer iväg på bio? 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s