Trevlig kvinnodag! Men…

Funderar på att ge mig ut i en demonstration ffg på länge – det finns några att välja mellan. Kulturhuset och andra håller igång med olika program, och även om man inte kan springa runt på dem, är det fint att de finns.

Men:et gäller den märkliga överenskommelsen på toppmötet om flyktingarna i Grekland. Är det bara jag som känner en våldsam avsmak inför denna äckliga människohandel? Europa har ynkligt nog inte kunnat enas om en fördelning av flyktingarna, och vad gör man då? Föreslår att 35 000 personer (var det när jag lyssnade senast) ska skickas tillbaka till Turkiet, en cynisk diktatur direkt inblandad i strider och bombningar, mot en fet ersättning!

Folk som ofta sålt allt de äger, riskerat sina liv och kanske förlorat nära och kära i båthaverier på egeiska havet, ska nu forslas tillbaka – till vad? Finns det en enda människa som tror att Turkiet, av alla länder, bryr sig det minsta om deras säkerhet och välfärd? För Turkiet är det ett schackrande för att komma närmare EU, inget annat. Betalt får de också! Är det bara jag som ser visioner av boskapsvagnar med människor i, trasiga tält på leriga åkrar och utsatta kvinnor och barn?

Det här är ett ohyggligt nederlag för EU. En skandal. Och i Mellanöstern fortsätter idioterna att bomba och skjuta, bomba och skjuta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s