Klart han ska få cannabis.

En svårt ryggmärgsskadad, rullstolsburen man som har ständiga plågor som inga legala mediciner rår på, upptäckte att en tesked cannabis med kokosolja i kaffet helt förändrade hans liv. Han kunde sova, ta ett jobb, leva igen.

Så blev han åtalad och fälld för narkotikabrott. Omständigheterna, ansågs det, spelar ingen roll. Knark är knark. Punkt.

Det finns, som var och en kan se, ingen logik i detta resonemang. Det är inte så att ”knark” är bannlyst som medicin – fråga alla som får morfin som smärtstillande, till exempel Annika Lantz som fick diskbråck och ledde sitt radioprogram liggande på en brits och hög på morfin. Morfin är, som man vet, mycket använt som rusmedel och har opium som grund. Liksom heroin. Dessutom kan man ge missbrukare metadon. Och sprit omfattas lustigt nog inte av några drogregler. Ingen logik, alltså.

Så naturligtvis måste en läkare kunna skriva ut cannabis. Mannen behöver det uppenbarligen av medicinska skäl. Domslutet är både grymt och rena struntet. Ge alla som behöver det cannabis utskrivet av läkare, om så krävs med specialtillstånd tillslagen ändrats.

Önskar den arma mannen det bästa, och att han på något sätt får tag i vad han behöver under radarn. (Inte av mig dock, jag vet inget om cannabis och har aldrig prövat.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s