Elak säng, demonstration vid Stadshuset, Kaplan. /Uppdaterat.

Slog tån i sängen i morse när jag skulle dra på mig en strumpa, och vad gjorde jag? Klippte till sängen – med strumpan!

Det finns verkligen komik i vad vi människor tar oss till. Ibland har det att göra med att vi är riggade för livet i naturen, där drumliga dubbelsängar från IKEA är få. Mina gener såg alltså inte en oskyldig säng, utan trodde sig attackerade en orm som slingrat in i grottan och bitit mig i tån, och kanske kunde anfalla barnen härnäst. Smärtan i tån transformerade sig alltså snabbt till ilska och nådde hjärnan som argt adrenalin. Bäst att drämma till!

DEMONSTRATION – ”Bevara Blasieholmen, flytta Nobelbygget” där jag inte är med, men sympatiserar med, ordnar en demonstration vid Stadshuset klockan 16:00. Detta inför beslutet om en vecka i kommunfullmäktige, vars S- och M- medlemmar, med stöd av C, tänker klubba genom Nobelhuset AB:s detaljplan . Grejen är att en majoritet av alla remissinstanser avstyrkt, till exempel Fastighetsverket, Riksantikvarien m fl, och att då hävda majoritetsbeslut, inte för en budget som ju kan ändras utan för något så avgörande som en jätteguldhus som inte går att backa från när det väl är byggt, och som kommer att kosta stockholmarna miljoner förutom att de tvingas se på det i hundra år, är ett missförstå majoritetsprincipen.

KAPLAN – när alla börjar skrika mor någon på en gång, är det dags att förhålla sig kall och titta en gång till, utan att dras med. Jag hatar drev. Så jag har tittat en gång till. Vad Kaplan innerst inne står för vet bara han själv, kanske försöker han blidka Sverige och jihadistsympatisörer samtidigt, men han har uttalat det han har uttalat och det gör honom fortfarande olämplig som svensk minister i en demokrati och som medlem i ett demokratiskt, antirasistiskt parti. (Dessutom har han fel i att islamofobin, detta idiotuttryck, bara ökar, tvärtom har s k etniska svenskar blivit mycket mindre negativt inställda till muslimer. Däremot gillar de fortfarande inte själva religionen – vilket är en helt annan sak.)

// UPPDATERAT: Lars Heikensten, ordförande för Nobelstiftelsen och med i Nobelhuset AB:s styrelse (den som han skapat för att gå emot Nobels statuter om att stiftelsen inte ska bygga hus), har på DN:s debattsida idag publicerat en artikel som för det första förminskar alla tunga remissinstanser och andra som motsätter sig hans planer, för det andra är full av undanglidande formuleringar, mörkande av reella problem  och strösslad med direkta felaktigheter. Det är mycket svårt att läsa den och förhålla sig kall. Det räcker faktiskt med att gå till Nobelhusets egen sajt – om de inte har ändrat den under de senaste dagarna – för att se att den säger något helt annat.

Till och med den soliga arkitektbyråvyn av det blivande huset är missvisande. Området ser större ut än det är, och huset förefaller ligga med fasaden i söder. I själva verket lyser solen från det håll som visas på bilden ungefär klockan åtta på morgonen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s