Kryps-kytte?

När världen ser ut som den gör, är det bra att man får se lite roligheter, som avstavningarna kryps-kytte (kytte låter gulligt) och tunnbrö-drulle. Och att snälla grabbar vid Karlbergskanalen förklarar för mig hur Pokemonjakten egentligen går till, och visar mig hur man kastar en boll med mobilen. (Aha! Man ska få in den sprattlande fisken – de är ju vid vatten – i ett litet sikte!)

Erdogan är inte bara en galen makthungrig diktator, han är också en äkta skitstövel mot kvinnor och barn och underlättar med det nya lagförslaget för empatifria pedofila män att våldta underåriga flickor, med eller utan ”äktenskap”. I länder där flickor knappt får veta något om sex och där de t o m vid våldtäkt kan bli straffade för att de ”lockat” våldtäktsmannen, förklaras de ”sexuellt myndiga” vid 12 (Turkiet) och nio (Iran) års ålder. Nioåriga flickor är även straffmyndiga i Iran.

Ja, ministern skulle avgå. Brottet verkar ringa eftersom inget hände, men hon kan ha förlorat den extra skärpa som behövs för att undvika en olycka i vissa lägen.

Och så här säger Donald Trumps ghostwriter som skrev hans självbiografi, succén ”Konsten att göra en deal”, Tony Schwartz, idag:
If he were writing “The Art of the Deal” today, it would be a very different book with a very different title. (Asked what he would call it, he answered,) “The Sociopath.”

Han anser att om Trump får tillgång till kärnvapenknappen, är risken överhängande att världen går under.

http://www.newyorker.com/magazine/2016/07/25/donald-trumps-ghostwriter-tells-all

Jag tror att TS verkligen menar det han säger om ”sociopat”. Trump är en fullblodnarcissist, han tvekar inte att ljuga och bedra, han bryr sig inte om ifall människor bli sårade och han verkar inte förstå följderna av det. Det går helt enkelt inte att tala förstånd med honom. De som försökt, säger att han bli dyster och obehaglig till mods och bara fortsätter som förut. Det de säger, går helt enkelt inte in.

Sociopater förstår bara ett språk: Dealar, och då talar jag inte ekonomi, utan om den sortens deal som handlar om att deras egna intressen hotas. Trump bryr sig inte om någon annan eller landets eller världens väl och ve, men om att fortsätta skulle skada honom själv t ex ekonomiskt, eller om han hotades av ett riktigt fett avslöjande, skulle han säkerligen kasta in handduken. En sociopat anser alltid att han själv är viktigast och ser allt från sin egen horisont.

Om Trump mot förmodan skulle avgå som nominerad före valet, kanske för att han helt enkelt ledsnar (och att lämna självmant är ju mer ärofullt än att bli besegrad, eller hur? skriver en reporter lockande), vad händer då? Ja, gör han det för sent. finns han fortfarande kvar på röstsedlarna i ett antal stater, och partiet måste gå till domstolför att få en ändring till stånd.

Paul Ryan skulle i så fall troligen bli ny kandidat. En man som är stenhårt konservativ, står nära Tea Party men – enligt samma reporter – i alla fall inte är helt galen.

Någon som kan några fler roliga avstavningar…? Jag fick i alla fall glädjen att sparka in en vilsesparkad boll tillbaka till fotbollsplanen i parken igår. La upp den, hoppades på det bästa, kickade till -och den landade rakt framför spelarens fötter!

Inte mycket, det erkänns. Men man får ta vara på det lilla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s