Bilder.

Igår var jag och fotograferade den stora utgrävningen vid Slussen – en stor del av Katarinavägen, just före Slussplan (där den svängde) har grävts upp, och spännande husgrunder hittats. Jag tog massor av bilder både från Katarinahissen och på marknivå och zoomade in på bl a en stor eldstad och en trappa som en gång fanns i en trappuppgång med putsade väggar. Grunder till hus som ingen sett på mer än hundra år, och många av dem var säkert äldre än så. Men de bilderna måste jag fixa lite med, så under tiden kommer lite annat smått och gott här.


Det här är två foton som inte var med på utställningen. Den översta, geometriska figuren är jag enormt svag för. De som sett den undrar lite, men den gör sig bra på en vägg ovanför någon möbel av trä. Den undre bilden är ett utsnitt av ett foto från Fight Club, där två killar gått i clinch. Om man inte vet att de slåss – vilket boxhandsken ju visar – ser den ömsint ut.

Det finns bilder som inte blir vad man tänkt sig! Här är två från Löfven-Fridolins presskonferens i Vasaparken för ett tag sedan. Den första visar hur Fridolins presssekreterare Emma olyckligtvis koncentrerar sig på mikrofonen och blir skelögd,

och den andra hur DN-ledarskribenten Erik Helmersson tydligen har en hand som växer ut ur halsen.

Expressens redaktion har ändrat sig en hel del sedan KG jobbade där som tecknare på ledarredaktionen. Jag skrev om den i somras någon gång. Den är nu ett stort kontorshav vars elaktivitet man nog helst inte vill mäta, med stora skärmar som visar t ex vilka artiklar som klickas mest, en enorm IT-avdelning och kameror uppställda för snabba prator.

Och så var det mitt konstiga hår. Som jag berättat har jag blivit Mrs Bigfoot, men dessutom har håret tröttnat på att vara så där allmänt vågigt och vill krulla till sig. Så här ser det ut 30 sekunder efter att det tvättats!

(När det torkat och jag kammar det, blir det mest ett tjusigt fluff med lockar längst ner. Mysko.)

LUCIFER.
Igår kom en energisk B fram till mig på biblioteket och talade om att han fått en dom från förvaltningsrätten. Hans begäran att få tillbaka hunden avslås, och hans begäran om rättshjälp – som han verkligen behöver – avslås också. I domen står ingenting om två veterinärintyg. Överhuvudtaget är det strängt men löst formulerat.

Jag bläddrade snabbt till sista sidan: Det går att överklaga. Min inlaga kom för sent för att föredras, den ingår inte i rättens beslutsunderlag, men kan användas nu.

Jag förhåller mig kall, annars fungerar ingenting, men jag börjar bli förbannad på den här länsstyrelska envisheten. Lucifer har blivit omhändertagen tidigare för misstänkt misshandel från B’s sida, men fick lämnas tillbaka eftersom (obs, jag har inte dubbelkollat detta än) det skedde på tunnelbanan och övervakningskameror visade att B ingalunda slagit sin då unga och omkringhoppande hund. Och det har hänt fler saker, som jag vill kolla innan jag för dem vidare.

Här är hörnet där Lucifer brukar ligga och sova, mellan trappan och kiosken, medan B är på biblioteket. Till ljudet av låg musik från husses radio.

Och här är Lucifer själv.

I hundstallet sedan 4 oktober. (Foto från hundstallet.)

Det är en hel rad personer jag vill tala med i veckan. Ordentligt. Och en hel del saker jag vill kolla upp. Grundligt.

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

2 reaktioner till “Bilder.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s