Trumps psykologiska tillstånd.

En rad personer involverade inom psykiatrin har skrivit brev till president Obama, där de ifrågasätter Donald Trumps psykiska hälsa. De säger att de givetvis inte kan diagnostisera en offentlig person som de inte undersökt, men att en sådan undersökning borde göras, eftersom Trump visar många tecken på narcissistisk personlighetsstörning (vilket inte är en sjukdom, utan ett neurologiskt tillstånd som inte kan ”botas”). Och en person som lider av detta kan man helt enkelt inte handskas med. Han är antingen din vän eller din fiende. Om du kritiserar honom det minsta, är du helt ute ur hans cirkel, och har han då någon som helst makt, kommer han att motarbeta och skada dig utan att tveka eller undra över sin egen etik. Det går inte att kommunicera.

http://www.huffingtonpost.com/richard-greene/is-donald-trump-mentally_b_13693174.html

Det är naturligtvis många – bland andra jag – som undrat detsamma om Trump. Men de flesta undviker att ta upp det offentligt, eftersom det är ytterst farligt för demokratin att börja ifrågasätta motståndares mentala tillstånd – det, om något, är en ”slippery slope”. Börjar man med det, tummar man på en viktig princip, nämligen den respekt som bör finnas i alla politiska samtal och diskussioner. Man kan säga att folk är oempatiska, oinsatta, okvalificerade och impulsiva, men INTE att de är mentalt oförmögna. I bakgrunden lurar minnet av diktaturers vana att sätta dissidenter på mentalsjukhus.

Och det finns en opinion i USA som vill att elektorerna inte ska bekräfta presidentvalsutgången imorgon, enligt schemat, utan få mer tid på sig.

På svensk botten: Ska ryska företag få hyra hamnar i Sverige? Nej, är mitt svar. Risken är att vi hamnar i en situation där Ryssland anser att de måste ”skydda ryska intressen” på svensk mark, och gör det semi-militärt.

Visst ja, det är advenssöndag igen. När ni har oroat er för det här, tänd ett ljus och ät en pepparkaka! Snart går vi mot ljusare tider, i alla fall vad solen beträffar.

Förresten är det sol i Stockholm just nu, trevligt. Funderar på att ta en promenix runt sjön om någon timme.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s