Ett stressmoment mindre – jag får ha kvar toa och dusch! Och om språkdiskrepans. / Och ”1984”.

Ett svart moln som hängt över mig den senaste månaden är att vattenledningar ska dras om i huset, med början på måndag. Supergrannen och jag har ängslats – ska de riva upp hela köket och hela badrummet? Hur ska vi duscha och laga mat? Blir det en bajamaja på gården…? Och jag som är superallergisk mot damm, ska mina lungor alls överleva? Borde jag ta in på hotell en vecka, på springnota?

Idag kom ett gäng byggare och förklarade att de bara ska in på ett inte vitalt ställe i köket, och in i badrummet tänker de titta från Supergrannens lägenhet! (Dvs titta in på rören i väggen, inte in till mig.) Så lagom roligt för honom, för han måste plocka bort de garderober som finns mot min badrumsvägg och än en gång plocka ut ALLT ur sin klädkammare, men jag måste erkänna att jag är otroligt lättad. Dessutom lovade gubbarna att plasta för ena köksdörren. Om de dessutom har ett fönster på glänt, borde det vara OK.

One stress thing down, resten to go.

Mitt i bildköret kom jag på en grej till filmmanuset, så nu är det verkligen precis 100 sidor långt – inte för att det spelar någon som helst roll, det viktiga är ju vad som står på dessa sidor, men jag tyckte det var lite kul.

Jag har tajmat, vilket måste ha sett kul ut också – jag måste ju räkna in även det fysiska spelet – och det är normal långfilmslängd. Det är ju så att jag har mycket repliker, och de tar plats att skriva, men går mycket snabbt att säga. En scen med en polis som kliver ur en bil och går uppför en trädgårdsgång medan hon ser sig runt tar kanske fyra rader att skriva, men ungefär 30 sekunder i bild. På samma tid hinner man säga en hel del dialog – som ändå tar mer plats i manus, kanske en hel sida!

TRUMPS rådgivare Kellyanne Conways ökända uttalande om pressekreterarens ”alternativa fakta”, kan vara anledningen till att George Orwells dystopi ”1984” nu skjutit i höjden på Amazons bestsellerlista, enligt Huffpost. I den talas ju om att lögn blir sanning och svart blir vitt, dvs att språket används för att dölja sanningar och försöka ändra verkligheten.

Och här försöker en tålmodig mediaperson tala om för Trump-anhängarna – utan att häckla dem – att deras hjälte tyvärr inte är vid sunda vätskor.

http://www.huffingtonpost.com/entry/keith-olbermann-donald-trump-is-not-of-sound-mind-and-must-resign_us_58884d96e4b0441a8f71db51?

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s