När journalister blir troll.

Boklördag i DN, och jag sitter och läser (jag lusläser allt under helgerna) en artikel av Jonas Thente. Den handlar om en bok om nordisk mytologi och nyöversättningar av Eddorna. Intressant!

Och så, plötsligt, låter Thente som en av alla de feministhatande surmuppsmän som plågar alla kommentarsfält. Avsnittet handlar om hur Loke möts med ett visst förakt, eftersom han ses som feminin, kanske bög, och har fött barn när han uppträdde i ett stos skepnad. Thente kommenterar: ”Genusfanatiska forskare i svensk humaniora har något att vältra sig i, om de nu hört talas om Eddan.”

WTF? Genusforskare är a/ fanatiska, och b/ säkert obildade, givetvis mindre bildade än Thente själv?

Man blir så trött. Hur många gånger har man inte sett dessa män med diffusa besvikelser på genusområdet och tydliga mindervärdeskomplex dumpa sin misstro och sitt hat mot kvinnor varhelst det finns minsta lilla chans. Det är som att läsa kommentarstrådarna i tabloiden Daily Mail, där det alltid finns ett stort antal människor som drar upp att ”Trump vann!” eller ”Hillary BORDE SÄTTAS I FÄNGELSE!” vad saken än gäller. När det handlar om kvinnoförtryck, t ex offentlig piskning av kvinnor i Indonesien, skriver säkert som amen i kyrkan ett gäng män triumferande: ”Och var är feministerna NU?” (I alla de organisationer för kvinnors rätt som finns jorden runt, även i Indonesien, och vad har du själv gjort för förtryckta kvinnor, grabben?)

Åtminstone en av de nyväckta pappafeminist-journalisterna skrev för inte länge sedan om ”ylande feminister”. (Vilket också Guillou gjort mellan varven, när han inte hoppat på vuxna yrkeskvinnor i mediabranschen och kallat dem småflickor som leker journalister.) Sedan blev den nyväckte djupt förnärmad av att ärrade kvinnliga kämpar i feministkampen inte omedelbart slöt honom i sina varma famnar. Han har, med andra ord, ingen aning om vad han pratar om.

Om de här journalisterna behandlade minoriteter som de behandlar kvinnor (som ju inte är en minoritet), skulle de åka ut på ändan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s