Inspiration!

Det här manuset (Min Tur) har jag jobbat med länge och skrivit om (och skrivit om) åtskilliga gånger förr, men idag snabbade jag på med morgonrutinerna och gick genom det igen, full av musikalisk inspiration, rätade ut frågetecken och tajtade till och fick ordning på filmens inre tidsplan, och nu känns det som om det håller rakt av. Bok och film är två totalt olika saker, man använder nästan olika delar av hjärnan, men en sak fungerar likadant: Om man gillar manuset och är nyfiken och skrattar och vill veta hur det går när man läser för hundrade gången och VERKLIGEN vet hur det går, så har det något. Det håller för att läsa (se) flera gånger, det har kvalitéer.

Sjönk ner i ett varmt bad med värmeljus på badkarskanten och allt, mycket nöjd. Ah! Och kom på efter ett tag, att jag KUNDE ta två inte så betydelsebärande stumma, stillastående småscener och omsätta till en visuell grej i en tredje scen – dvs, tre scener skulle bli en – men bestämde mig för att inte rota mer, utan bara ha det i bakhuvudet.

Just den här filmen kan inte göra som indiefilm, den är inte skriven så. Den behöver ordentlig finansiering. Och trevliga partners.

Det känns lite så där att ägna sig åt lustfyllt skrivande när världen behöver så mycket annat, även om var och en bara kan bidra lite – men vi behöver kultur också, vi behöver komedier och filmer genomsyrade av humanism och humor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s