Trump i ”Veep”? /Uppdatering, Trump i NYT om sin trovärdighet, sanning och lögn. /Liten grej om Gösta Ekman i AB

När Trump gick iväg häromdagen och glömde att skriva under beslutet som pressen samlats för att se honom skriva under, tog någon filmsnutten och förvandlade den till det lilla klipp som brukar synas bredvid eftertexterna till serien ”Veep”. Det har alltid en liten poäng, och det här blev absolut perfekt! Manusförfattarna hade inte kunnat skriva en bättre avslutning själva, och skådespelarna inte kunnat spela den bättre.

http://www.huffingtonpost.com/entry/veep-trump_us_58dfc78ae4b0b3918c83eee9?npkppmhntwm0wwmi&

Lägg märke till hur vicepresidenten, efter att inte ha lyckats hejda sin boss, under största möjliga värdighet långsamt hämtar beslutsmappen, bunden i skinn, och pennan och skrider ut ur rummet, följd av entouraget som skulle bevittna underskrivandet. Kvinnan i gänget har mycket svårt att hålla sig för skratt. Men hon ler.

// DAGENS SVD har en översättning av Donald Trumps intervju i New York Times (officiellt hans hatobjekt # 1, tillsammans med CNN) där han tillfrågas om sina märkliga tweets och påståenden. Man kan köpa papperstidningen, eller läsa den på nätet för en peng, (eller ”prova gratis”, troligen i utbyte mot sin e-mailadress):

https://www.svd.se/trump-ord-for-ord-mina-instinkter-riktiga

Det blir inte många frågor för intervjuaren att ställa, för Trump håller låda hela tiden. Jag läste långsamt för att ge hans tirader en chans, men det han säger är ett enda virrvarr, en diarré av ostrukturerade ord, med ett återkommande tema: Han har en enastående instinkt, och det han säger visar sig alltid stämma i efterhand. Och, tillägger han (som anser media vara folkets fiender), det han säger är bara citat från tidningar och från välrenommerade människor, så om det inte stämmer kan man inte skylla det på honom! Fast sedan visar det ju sig att det stämmer, för han förstår mer än alla andra och är mer instinktiv än alla andra.

Han tar Brexit och Sverige som exempel. Sa han inte att Brexit skulle vinna? Jo! Och visserligen hade inget hänt i Sverige som han påstod, men det gjorde det dagen efter, hemska upplopp! (I själva verket hade han tagit intryck av en falsk journalist som fick utrymme i Fox-kanalen).

Intervjuaren behöver inte säga mycket. Trump sköter allt själv.

// OCH EN liten fin grej om Gösta Ekman, Carsten Palmer i Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/kultur/a/9a95q/en-belast-och-tankande-snubblare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s