Da people.

Sitter och tar kontakt med trevliga människor, vill samla ihop de skådespelare jag absolut allra helst vill ha till min stora glada komedi, samtidigt som jag pratar med producenter. För om det inte blir rätt personer i de viktigaste rollerna, är det inte så mycket idé att  spela in filmen. Alltså börjar jag helt bakvänt – det vanliga är att man söker producent först, skaffar pengar och castar sedan. Men jag skriver ju för skådespelare, jag vill skriva eldoradon för skådespelare!

Sitter vid fel dator just när någon jag precis mailat ber mig skicka manus bums (vad jag älskar snabba ryck), så jag får vidarebefordra det som finns i ett annat mail.

(Imorgon) På fredag träffar jag ena huvudpersonen. Vi har setts förr, men nu har han läst det här grundligt och tycker det är jätteroligt, och när spelar vi in?

När jag gjorde kortfilmen, funkade det inte att komma med ett litet manus. Det blev nej. Alltså satte jag igång med att göra en budget (i vilken ingick en helikopter), skaffa skådespelare och fotograf (som dessutom erbjöd sig att arbeta gratis, men jag skaffade pengar till dem till sist) och komma tillbaka med ett färdigt paket. Då fick jag genomföra projektet. Det måste bli något liknande den här gången.

Jag är säker på dem jag vill ha i de största rollerna, och där fick jag faktiskt ett råd  av någon jag castade för som hastigast en gång: ”Den och den skådespelaren kan passa fint, men när det är exakt rätt skådespelare, VET man.”  Kemi mellan skådespelare och manus, och förhoppningsvis regissör.

Det här är kul!

PS. Fick just veta att manuset kom fram.

 

 

 

Annonser

4 reaktioner till “Da people.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s