Seger för Trump eller CNN?

CNN har erkänt att de kommit med uppgifter som inte stämmer – eller i alla fall bara hade en, icke namngiven källa – angående en persons eventuella samröre med Ryssland. De ber om ursäkt, personen godtar den, och tre journalister avskedas. prompt.

Att sprida något annat än bekräftade nyheter är allvarligt. Oftast vill man ha minst två av varandra oberoende, verifierbara källor, helst fler. Så CNN, som inte kollade som de skulle, tog konsekvenserna.

Donald Trump är givetvis stormförtjust. CNN har faktiskt spridit ”fake news”! Vad var det han sa! Till och med i svenska media kan man läsa om Trumps ”seger”.

Men är det verkligen en seger? Det som hände tycks vara ett undantag, och CNN reagerade som det skulle. Varken CNN eller New York Times – några av Trumps hatobjekt – brukar råka ut för det här mer regelmässigt.  Trump själv, däremot, ljuger om smått eller stort ungefär varje dag.  Det finns dagar utan lögner – de när han spelar golf och inte twittrar. Till och med hans presschef har sagt att man inte ska ta det presidenten twittrar på allvar.

Dessutom försöker han nu blockera allmänheten från information om vad han gör och vad som händer i administrationen, genom att skära ner på de vanligen nästan dagliga pressmötena mellan media och presschefen. De ska ersättas av små privata möten  för ett medium i taget, möten som inte får spelas in vare sig med bild eller ljud. Det är en oerhörd idé, något som endast diktatorer ägnar sig åt.

Det är otroligt att han får fortsätta.

Tillägg: Trump vill ta bort de regler som ska skydda dricksvattentäkter från miljöförstörelse: 

http://www.huffingtonpost.com/entry/epa-clean-water-rule_us_59535198e4b02734df2e6e06?eek&ncid=inblnkushpmg00000009

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s