Slips- och kreativitetsfundering. /Uppdat.

Hittade den här krönikan av Peter, skriven för 8 månader sedan (tror inte jag länkat till den tidigare):

https://tidningensyre.se/2017/nummer-128/det-har-med-slips/

Uppdaterat. Jag var effektiv som tusan i morse, följde mitt program och stack iväg för att i lugn och ro ägna mig åt George-grejen, genom att till att börja med gå genom alla våra mail och försöka få rätsida på allting. Av det blev emellertid intet. Istället gick mitt surfande åt ett helt annat håll. Ulf-hållet.

Traskade hemåt alltmer deprimerad. Genom Gamla Stan, förbi Riksdagshusen, förbi Uffes arbetsplats – aj – och in i musik-och dvd-butiken. Men där kunde jag inte stanna, för jag antog att Uffe måste ha varit där åtskilliga gånger. Traskade alltså vidare. Behövde gå in på Åhléns för att köpa tofflor, men avstod. För mycket folk. Köpte tröstglass på Drottninggatan. Fortsatte upp till Observatorietrakten och studerade intresserat vilka företag som nu huserar i f d Tekniska Högskolan. Fortsatte till Akademibokhandeln och köpte tröstbok. Skratt uppstod när den vänliga mannen i kassan förgäves försökte få mig att svara ja på någonting – vill du ha en påse? Kvittot? Mår du bra? Nej, på samtliga frågor, skratt som sagt, och jag insåg att även Uffe hade fnissat åt detta. Fortsatte till Stadsbiblioteket, hittade en ledig dator – och ett mail från George.

Det handlade inte alls om projektet, utan om när han besökte Niger som tjugoåring, med bilder, del i hans universitetsprojekt. Blev uppmuntrad. Hittade på nätet en äldre artikel av honom där han skriver varför han inte vill se då nykomna Django unchained. Jag gillade inte heller Django unchained. Skrev svar till G.

Mår lite bättre.

 

 

 

 

 

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s