Mp och brittiska kungahuset.

MP har, vad jag kan se,   äntligen satt ner foten   i frågan om de afghanska flyktingungdomarna. Jag har gått illa åt MP i den här bloggen – jag hade verkligen, verkligen skrivit, inte helt andra saker, men på ett annat sätt, om jag vetat vad Uffe gick igenom – men nu har de sagt ifrån och det fungerar. Jag tror att både S och MP är starkare än de tror eftersom folk varken vill ha ett miljökorkat eller pengaroffande samhälle, och att de skulle ha mer framgångar med klimat- och människovänliga beslut och få bättre siffror om de inte vore så dystert osäkra på sin egen ideologi.

Dagen efter – om jag vetat vad Uffe gick genom, hade jag förmodligen bara skrivit saker som kunde tänkas göra honom glad eller distrahera honom från hans sjukdom. 

För övrigt har brittiska kungahuset nu äntligen fått lite nytt blod, en trevlig och uppenbarligen reko tjej från USA, Meghan Markle, som dessutom råkar ha en mörkhyad mamma har förlovat sig med f d soldaten prins Harry. Man tänker uppenbarligen inte göra samma misstag som på åttiotalet när den stackars Diana, 18 år, utsågs som jungfruoffer för att behålla monarkins ”status” genom att gifta sig med en prins som var kär i en annan kvinna.

Jag ser fram emot omväxlande rödhåriga och bruna bebisar som hjälper till att ta kål på den idiotiska rasismen. Ni skulle se kommentarsfälten i Daily Mail – denna välutbildade skådespelerska vars far är ljustekniker och mor yogalärare har kallats ”trailer trash” och ”ghetto girl” ENBART på grund av hudfärgen. (Vad säger förresten att en ghettotjej eller en från en trailer park inte skulle kunna växa upp till universitetsbildad skådespelerska eller prinsessa? När Abraham Lincoln föddes i ett skjul och blev president? Men det är lärorikt att läsa smörjan, det är det.) Det är trevligt att drottningparet, båda över 90, och Harrys far prins Charles, är mindre stelbenta och rasistiska än en stor portion av den brittiska allmänheten. Man ska inte underskatta förebilder.

 

 

 

 

 

 

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s