Speed demon?

Det har blivit ganska mycket traskande, fotande, mailande och pratande med trevliga personer de senaste dagarna – först i hett solsken, sedan nu idag i svalka. Skönt utomhus, men min lägenhet har inte riktigt fattat galoppen än. Stor tegelhög lagrar värme liksom bara utifall att det plötsligt skulle bli snö. Eller så.

Fördelen med att vara solofilmare med trevliga skådespelare, är att man kan vara snabb med ändringar, beslut och besked. Ingen stor apparat att flytta. Man behöver inte vänta på att någon ska scouta fram en ny plats, om det oväntat skulle strula med den första (slukhål eller plötsligt uppdykande borrmaskin, störtregn el. dyl.), eller på att en författare ska a/ vara tillgänglig, b/ känna sig inspirerad (och först behöva en förklaring). Det var väldigt skönt som regissör att ha ett team vid den förra inspelningen, men det betydde också att alla behövde en – samtidigt. Det är roligare och blir en gemensam upplevelse att vara många, en som man inte vill missa, men info tar också tid.

Ändå ger det ett lugn att vara basen på bygget. Man har kompetent folk omkring sig ( i mitt fall väldigt mycket mer erfarna än jag), men man behöver inte vara orolig för hur någon annan ska lösa ett plötsligt problem, eftersom man har förmånen att få lösa det själv. Min ytterst erfarna fotograf blev alltså oroligare än jag när himlen var vykortsblå medan manuset ville ha en mörk stämning, och när det började brinna och annat smått och gott. Men vi fixade det! Vi hittade det antagligen nästan enda stället i Uppland som lyckades se dystert ut, en skuggig vägstump mellan höga bankar. Fotografen hoppade upp på filmbusstaket och skärmade av solen. Perfekt!

Nu har jag inte tyckt politiska saker (åtminstone inte här) på flera dagar, men förfäras ej, det kommer (oundvikligen!) tillbaka. Till politiska partier i någon sorts farozon har jag ett råd: Tänk er in i folks vardag. T ex fattigpensionärernas. Tvåtusen mer till de pankaste skulle visa att omtanke och idén om solidaritet fortfarande lever. För det undras: Gör den det?

 

 

 

 

 

 

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s