Tokigheter.

Läste en artikel i Metro om hur chefer ska ta hand om sina nya anställda som är ”millenials”, dvs födda runt detta sekelskifte.

Man baxnar. Dessa unga är nämligen kreativa och passionerade, vilket är fina fisken, men inte tålmodiga, och eftersom de är uppfödda som individualister, ”väntar de sig” att chefen ska tänka på och diskutera deras ”mående” och kompetensutveckling i realtid (alltså bums!) och gärna digitalt. T ex genom likes på en plattform. En firma har nu konstruerat ett verktyg för detta.

Dvs, de ska fortsätta sina näsan-i-telefonen-liv, nu på arbetsplatsen, och få respons omedelbart. Dvs, chefen ska vara en blandning av kompis och förälder, dutta och dona och ta hand om. ”I realtid”.

Om man börjar bry sig mer om mobbing på arbetsplatsen och dylikt är det ju bara bra, men jag undrar i mitt stilla sinne: a/ vem ska curla och gosa med chefen? och b/ när ska chefen egentligen leda och organisera företaget? På den tid som blir över efter kollen av kanske tio anställdas mående precis när det mås, och likandet av glada utrop i stil med ”Halva redovisningen klar! Mår toppen!” eller lessen emoj under ”snyft. Gräl med flickvännen.” Allt det där, när vi gör det på vår fria tid, går ut över privatlivet, och nu ska det genomsyra hela arbetslivet också? (Vilket det ju redan delvis gör, genom att chefer ”väntar sig” att ständigt kunna få tag i sina anställda.)

Nästa tokighet är vuxna slöjvurmande muslimska föräldrar (alla muslimska föräldrar är förstås inte slöjvurmande) som kräver att förskolelärare och lärare ska tvinga deras småflickor att bära slöja på dagis. KRÄVER. Personalen ska med våld hindra småflickor från att ta av sig slöjan eftersom den är obekväm, eller eftersom de vill leka frisör. De ska också ta bilder som bevis.

Förvånansvärt många dagis kan tänka sig det, men svaret på de kraven ska vara NEJ. Gärna som lag. I annat fall blir barnen diskriminerade, utpekade, och utsatta för övergrepp. Slöja och fotsida dräkter som hindrar rörelsefriheten ska vara helt förbjudna på dagis och i skolan. Alla skolor. Om föräldrarna (när det gäller skolan, vi har skolplikt) reagerar med att hålla barnen hemma, ska de åtalas för det.

När religiösa krav på barn – och det gäller även kristna och andra sekter där man utövar våld, psykiskt och fysiskt,  förbjuder normala aktiviteter som teater, musik och simning samt adekvat undervisning byggd på fakta, och kontakt med omvärlden – uppstår, måste man rädda barnen från detta. Deras rättigheter kränks.

För övrigt är nu ”kulturprofilen” Arnault åtalad för våldtäkt, och jag såg Horace Engdahl på 7-11 igår. (Jag var där för att titta på folk och andas, lgh är fortfarande 27 grader varm). HE, åtföljd av ett ungt väldigt långt par, var klädd i skrynklig off white (eller isabellafärgad) kavaj till skrynkliga brallor i liknande kulör. Han såg sur och överhettad ut, och det enda jag uppfattade av konversationen var att han läser utländska tidningar på nätet. Mer skvaller än så kan jag inte få ihop i min hörna av skogen.

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

2 reaktioner till “Tokigheter.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s