Forts. /Uppdaterat

Har i frid och ro mailat lite vidare med författaren Jack Hildén som syntes i förra inlägget p g a sin raljerande artikel om Den nya akademien, och jag tror nog inte hans blod kokar så mycket i alla fall. Har också mailat med Pascalidou för att höra om svarsartikel på hans och framför allt Åsa Linderborgs artiklar är på väg, men det verkar inte så. Jag tror hon plaskar runt i Egeiska havet.

Apropå mitt barnbarn Louie, så finns ju en fin bild på hans mammas instagram där han sitter i lotusställning på en japansk säng. Det väckte en minnesbild från en kul stund i Rickeby, Kårsta. Killarna var väl tretton – fjorton och och skrattade och skojade runt i kallingarna, och Peter lade benen i lotusställning och traskade iväg på händerna! Gissa om jag blev full av beundran. Så nu kommenterade jag Louiebilden, med, ungefär – ”..ja, sängarna är på golvet som vi pratade om” (under de fem minuterna i telefon), ”och Louie kan sitta i lotusställning precis som sin farbror Peter! Gymnastikskicklighet i familjen? Sov gott allihop!”  Det togs alltså bort.

Här  är ett äldre blogginlägg om bl a Peters gymnastiska färdigheter, fast bilderna är från Surbrunnsgatan några år tidigare. Han hade stil redan som mycket ung. Den första bilden där man kan ana att han försökte posera för att medverka till en fin bild, var han fortfarande i blöjor. (Ljusblå). När han var så där tre var han nära nog fullfjädrad.

Om vi å det mest eklektiska ska försöka komma med goda nyheter, så är de thailändska pojkarna ute ur grottan (de verkar ha varit extremt lugna och samlade hela tiden), fred är på väg mellan Etiopien och Eritrea, och Eskilstuna kan inte få ta in 150:- per tiggare för tiggartillstånd. När Löfven tyckte den idén var värd att tänka på, blev jag lite tvivlande inför hans intelligens, (sorry, men han är statsminister och måste vara alert och smart), eftersom det är ett så sällsynt korkat förslag. För det första blir det inte mer ordningsamt med tiggare som fått betala, för det andra (och viktigare) är hela tilltaget ett enastående tillfälle för skumma människohandlare att låsa fast panka tiggare i någon sorts livegenskap.

För övrigt är det varmt som tusan och jag har haft en fuktmätarkarl i lägenheten, där ett varmvattenrör sprang läck för ett tag sedan. Fukt finns, men i begränsad omfattning. Bök blir det i alla fall.  (Om det blir något alls.)

/ Uppdaterat. Här är två äldre inlägg som några hittat,  Försenad kvinnodag – Thelma och Louise m. fl.   och  Lesbiska erfarenheter    i ännu en repris.

Den första går genom filmen med Susan Sarandon och Geena Davis (och en ung Brad Pitt i en biroll) som ingen först ville göra (”two bitches in a car?”) utom den supermanliga Ridley Scott. Manusförfattarinnan hade först tänkt hitta ”någon idiot som kan hosta upp fem miljoner dollar” och göra den själv, men Scott drev genom den –  och där var det ett antal skådespelarbyten innan allting fungerade.

”Lesbiska erfarenheter” är – ja – erfarenheter. Lol.

(På tal om ”lol”: En ung kvinna talade om för mig att det heter inte ”det knallar och småspringer” längre, det heter ”det rullar!” Latmaskar!)

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s