Rolig tillbakablick – son om film. /Med mera./ Uppdaterat, programmet imorgon torsdag kl 18:00 i Stadsbiblioteket. Vad är det för skillnad på att göra och uppleva bok och film?

Lovade ju lite kul saker, och hittade  den här. Länk finns som leder till en kul artikel av Peter om när han gjorde film med grabbiga grabbar. Fortfarande lika rolig som aktuell.

Film annars:  Gräns har jag just skrivit om i förra inlägget, och den inspirerade mig till en kort personlig kulturartikel (Gräns och meningen med livet), men om den inte kommer in – här är slutorden i artikeln:  Meningen med livet är inget man konstruerar eller tänker ut. Meningen med livet är något som känns.

Träffade just en bildad bekant som står med en anti-SD-skylt i stadsbilden då och då. Hon hade blivit konfronterad av en rollator-dam som väste: ”Hora!”  En annan fräste ”Vänsterluder!” (Bekanten: ”Jag är ju blond och kvinna, så då måste de ta till något sexuellt i stället för främlingsfientligt.”)

En rollatorman kom också fram. Nu hade bekantingen fått lite rollatorskräck, men han gjorde bara tummen upp. Det kom fler positiva, bland annat en ung pojke, och ville stå tillsammans med henne. Jag tror han hämtade kaffe åt henne också. Bekanten har aldrig röstat S (tidigare MP), men tänker göra det nu för att mota Jimmie i grind. Vi är båda besvikna på regeringen på flera sätt, men vår överenskommelse blev – hon tar S, så tar jag MP. (I röstbåset.)

Läser vidare om SD. Richard Jomshof (tidigare Johansson – varifrån kommer Jomshof? Har han läst Röde Orm och blev inspirerad av Jomsvikingarna?) har uttalade att han ”inte är orolig för judarna, för de är så få.” Kombinera den rasistiska utsagan med Söders ”Judarna är en nation som vi tolererar” (det uttalandet behandlas i ett tidigare blogginlägg), och det är uppenbart att SD´s  antisemitism inte ens ligger under ytan. Söder, Åkesson, Jomshof och Mattias Karlsson är grabbgänget som driver och länge har drivit SD tillsammans.

Måste sticka iväg. Mer om film och politik kommer.

/Uppdaterat. Har just suttit med Patrik Schylström (Stadsbiblioteket) och pratat lite om morgondagens samtal om bok kontra film, torsdag kl 18:00 i bibliotekets programhörna vid kaféet på entréplanet.

Det blir alltså ingen filmvisning, men spännande prat. Jag, som alltid varit djupt engagerad i böcker och film och såväl skrivande som fotograferande och filmande hela mitt liv, är fascinerad av hur olika bok och film och foto känns att uppleva och att producera (som om de delvis kommer från olika delar av hjärnan),  och varför, och de praktiska skillnaderna mellan dem. Hur är det att skriva jämfört med att filma? Varför ses dialog av vissa som en sorts fiende till bildberättandet i en film, samtidigt som det funkar utmärkt med pratspäckade TV-serier? Till exempel.

De som kan komma – välkomna!

 

 

 

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

4 reaktioner till “Rolig tillbakablick – son om film. /Med mera./ Uppdaterat, programmet imorgon torsdag kl 18:00 i Stadsbiblioteket. Vad är det för skillnad på att göra och uppleva bok och film?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s