Ur led är tiden. (Och inte tusan kan jag vrida den rätt!)

Om det här, februari, uppför sig som april – blir då julis väder Saharaliknande? För det är definitivt vår i luften under en månad som tidigare alltid varit den tristaste och mest snöfyllda. Alla som kan något (utom president Trump, som nu tänker inrätta en panel av klimatförändringsförnekare) säger att den globala uppvärmningen går fortare än man tror. Precis som alla konstnadskalkyler alltid blir högre än väntat.

Solen skiner och glädjerusiga skator hoppar runt på innergården. En skuttar uppför stegen som ligger på taket mittemot, den missar inte en enda pinne. Det ser kul ut. Det som oroar mig är att småfåglarna decimerats med 99% sedan jag flyttade in i nuvarande lyan, och humlorna med 50% från i förrfjol till i fjol (vi har en massa små rara rosor som lockar små rara humlor. I normala fall.)  Samma sak med änderna kring Karlberg. Säker femton mammor med en rad ungar var, är numera en mamma med en unge.

Jag är sysselsatt med att trassla ut vilket förlag som senast hade mina ljudböcker (ett nytt vill ge ut dem igen, vilket är kul) och får olika besked. Förlag har ju köpts upp hit och dit. Dessutom förbereder en känd brittisk-amerikansk författare och jag en intervju per mail – jag blev inspirerad när han berättade var han satt och skrev, och började se bilder och text för mig, och han gick gärna med på att låta mig skriva en artikel, så nu söker jag en underbar tidning som kan ta emot oss. Och nu har jag ffg googlat författaren som jag ju bara känt lite socialt, och hittat en mängd artiklar, bland annat i The New Yorker.

Läste också någonstans att han stundom tar sig en joint. Själv är jag en sådan oskuld, jag går på choklad. Ingen sprit och dekadens här! (Utom i böckerna).

Fortsättning(ar) följer.

 

 

 

 

 

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

2 reaktioner till “Ur led är tiden. (Och inte tusan kan jag vrida den rätt!)”

  1. Ja’du … Det är en oroande utveckling. Vi som hade en underbart fin vinter till för en vecka sedan här i norr, har nu haft plusgrader (5-8) i en vecka. Idag har det plötsligt blivit minus 15 igen. Du kan ju tänka dig hur det ser ut. Skridskois i stort sett överallt på de mindre promenerade trottoarerna. (I övrigt sköts halkbekämpning mycket bra här i stan.) Isvägarna ut i skärgården är ofarbara annat än med skridskor på fötterna. Och då har vi minst två månader vinter kvar, om vi nu får uppleva det.

    Delar även din oro för fåglar och insekter. Tydliga tecken (uteblivna) i skyn.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s