Trevlig påsk.

En hel familj satt på vår soldränkta gård i förmiddags i shorts och t-shirts och med var sin bok.  Sommarvärme! Över deras huvuden lågflög årets koltrast fram och tillbaka. Som alla år – jag undrar vad denna koltrast-ätt egentligen håller på med? Tydligen händer det saker på två andra gårdar, och så lågsniffar den över vår på väg till ena eller andra stället.

De två skatkompisarna (som äskar att hoppa på stegar) undrar jag också över. I morse satt de på ett grannhus´antenn och gonade sig, lite stilla för en gång skull. Är de make/maka? Varför ruvar de inte på ägg i så fall? Eller är de ett gay-par? Tajta är de i alla händelser, och de verkar ha väldigt roligt.

Tydligen är det någon sorts statsbesök i stan. När jag skulle till tunnelbanan hejdades plötsligt trafiken av en polis på motorcykel med blåljus. En stund senare kom två andra motorcykelpoliser i racerfart ner längs gatan. Polis-racing? Sedan dröjde det en stund, och så kom Kortegen – polisbil, skåpbil, skåpbil, svarta sedaner, skåpbilar igen, avslutande gammaldags polisbil som inte var gul. Hittar inget om detta någonstans. Kanske filminspelning?

Det blir radiotystnad här nu några dagar. Så jag får önska mina pub-besökare i Sverige, Norge, Danmark, USA, Storbritannien, Spanien, Finland och några fler länder en riktigt glad påsk!

Annonser

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

2 reaktioner till “Trevlig påsk.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s