Lite bilder helt utan tema.

IMG_6107.JPG
Plank som omger byggen och renoveringar pryds ofta med roliga bilder. Här är det planket framför regeringsbyggnaden Rosenbad mot Drottninggatan, gamla jätteförstoringar som visar hur man kunde bada bekvämt en gång – fullt påklädd, och mat och dryck serverades!

IMG_6104.JPG
I Gamla Stan, på Mynttorget, står glada fredagsdemonstranter för klimatet. Greta själv är i USA.

IMG_6103.JPG
Tiden går! I väggen i gången från Västerlånggatan fanns en gång en säkert väldigt fin port. Sedan murades den över – men gångjärnen var tydligen för jobbiga att ta bort, och trappsteget stör väl ingen?

IMG_6100.JPG
Förra veckan: Språkvetaren Tore Janson, som skrivit en lång rad populärvetenskapliga böcker utifrån sina kunskaper (jag har flera av dem) pratar på Hedengrens bokhandel.

IMG_6112.JPG
We don´t need no friggin´ Venice! Äldre man matar duvorna i Observatorielunden. Det finns en enorm flock duvor där. De sitter antingen på biblioteksterrassen ovanför McDonalds, eller går och pickar på gräsmattorna, eller badar i lilla strömmen av vatten ner mot plaskdammen (där ingen kan plaska längre. För femtio år sedan han man råd att hålla den ren, nu går det tydligen inte.)

IMG_5993.JPG
Studie i, eh, svart? (Drottninggatan)

IMG_6006.JPG
Jättesvensk kanon på Borggården.
Jag frågade om jag fick fråga den uniformerade vaktkillen (med bajonett) som stod så där tjugo meter längre bort om något. Han höjde myndigt handen: Kom inte närmare! Jag backade snällt, och så stod jag där och hojtade: ”Varför är det en svensk flagga på kanonen?”
”Vet inte!” hojtade han tillbaka.

IMG_5996.jpg
Tioöring från 1948.
För dem som kanske aldrig sett en tioörong. Mindre än dagens pyttesmå enkronor!

IMG_5995.JPG
Och… två tjugofemöringar från det viktiga året 1964. När Uffe och Peter föddes.

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s