God Jul! – med julpredikan från Bryns Parti. /Uppdaterat.

IMG_6466.JPG

IMG_6467.JPG
Sista minuten-köpare i Akademibokhandeln.

Nu blir det datortystnad här i tre dagar, men behöver ni något kul att läsa, har en av mina pubbesökare i bloggen hittat det här om de märkliga ting som begärs av oss. Under det finns en länk till ett annat inlägg som heter Kreativ röra… som av någon anledning alltid verkar vara lika aktuellt.

Och missa inte Malin Wollins krönika om hur allt roligt försvinner, när plötsligt allt – inklusive brysselkål och anti-oxidanter – plötsligt blir farligt!

Om dagens frågor tycker den Brynska Partiet att all kärnkraft ska läggas ner pronto, och det inte bara pga de kostnader som inte ens Vattenfall har lust att försvara, utan på grund av den enorma risk som högaktivt avfall som ska förvaras garanterat säker och utan att läcka i 100 000 år utgör. Som alla som lever vanliga liv begriper, kan det inte ens garanteras i hundra år.

Vidare vill partiet återinföra gedigna läroböcker (med LÄXOR) och mobilfrihet i skolan, plus väl utbildade lärare och garanterat stöd till elever som behöver det, t ex på grund av adhd eller någon form av autism. Datoranvändningen i skolan ska MINSKAS, barn och ungdom behöver lära känna den fysiska verkligheten och direkt interaktion innan de ger sig in på allvar på datoranvändning. Datortjafset tar tid, och visst ska man lära barn att tänka källkritik, men den verkliga källkritiken av läromedel ska utföras av EXPERTER. Inte av åttaåringar eller femtonåringar framför en padda.

SD ska vi inte tala om. Det tar vi senare. Men då säger vi desto mer.

Och konkreta åtgärder mot klimathotet måste sättas i gång omgående. Ambitioner räcker inte. Läs gärna Staffan Laestadius (professor emeritus, KTH) bok Klimatet och omställningen, det konkreta börjar på sid 191! (Liten varning – Laestadius rör sig gärna med akademiskt språk.)

Och så måste vi vara snälla och hederliga och gulliga och hoppfulla!
Varma kramar direkt härifrån till barn och barnbarn. I love you all.

IMG_6469.JPG
Spelbomskans torg nedanför Observatoriekullen. jag tror namnet kommer från en kvarn som en gång stod där uppe. Stockholm var fullt av väderkvarnar.

IMG_6470.JPG

IMG_6471.JPG
Stadsbiblioteket ikväll.
Se hur arkitekten Asplund (pga humor…?) inte satte dörren på övre planet i linje med stora paradtrappan.

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s