Tack, Georg Riedel.

Ännu ett skifte – Georg Riedel som skapat så mycket av det som är vår gemensamma kultur och våra minnen har lämnat oss. Svensk jazz, Idas visa, så mycket annat. Bara den där basen och Utanmyra! Jag går på Odengatan och nynnar den för mig själv. Den har fastnat, på det mest njutningsfulla sätt. Andra har någon annan av hans sånger och melodier på vilsam repeat i huvudet. Det krävdes att en liten fyraårig kille från Centraleuropa skulle resa hit med sin pappa och sin judiska mamma (undan nazismen), för att dessa ärke- och äktsvenska verk skulle komma till.

Kulturer som möts, nya intryck, slumpmässiga vitala möten, det oväntade, det fullbordade och inspirerade, den pulserande verkligheten som får oss att leva och växa. Tack för den!

Publicerat av

annikabryn

Annika Bryn Kriminalförfattare i Stockholm. Även litteratur-, film- och teatervetare och frilansjournalist. Tre böcker: Den sjätte natten, Brottsplats Rosenbad och Morden i Buttle. Den här bloggen handlar om vardagsliv i skrivarlyan, böcker, film – och så blir det en del humor och en del vassa samhällskommentarer om demokrati och miljö (från orubbligt demokratiska och humanistiska utgångspunkter). Kontakt: annikabryn@hotmail.com

Lämna en kommentar